Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Most v Budějcích ozdobí malba Kubišové a Rodena

Město nechá vyčistit konstrukci Krumlovského mostu v Českých Budějovicích. Nevzhledný street art by měla během prázdnin nahradit nová malba ve stejném stylu. Postará se o ní umělec Jakub Šanda, kterému budou námětem dvě významné osobnosti z Budějc.

Most v těchto dnech prochází očistou. Horkou tlakovou vodou se čistí čelní kamenné stěny, které jsou posprejovány. Až bude most čistý, nechá ho město znovu pokreslit. O malby se postará umělec Jakub Šanda.

A co bude na mostu vyobrazeno? Půjde o portréty dvou významných místních rodáků zpěvačky Marty Kubišové a herce Karla Rodena.

„Hudební a herecké výkony těchto osobností nás provázejí už od dětství a mají náš obrovský respekt. Je jen málo rodáků, které bychom chtěli zvěčnit, ale na tyto umělce jsme pyšní, protože toho dokázali opravdu hodně, a kromě umu mají i vysoký morální kredit. Věřím, že to většina lidí cítí podobně,“ říká spoluautor malby, která vznikne během prázdnin, Jakub Šanda.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky street art, České Budějovice, Marta Kubišová, Karel Roden, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most v Budějcích ozdobí malba Kubišové a Rodena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.