Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příměstské tábory zdarma: Jihočeská univerzita chce poděkovat záchranářům

Děti z rodin jihočeských záchranářů můžou bezplatně vyjet na příměstský tábor. V prvních dvou srpnových týdnech uspořádá Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity dva turnusy svých příměstských campů. Díky podpoře ministerstva školství jsou oba tábory zdarma.

Každý turnus je přednostně určen pro 15 dětí z rodin pracovníků integrovaného záchranného systému v Jihočeském kraji. „Bereme to jako příležitost poděkovat a vyjádřit vstřícný krok vůči zdravotníkům, hasičům i policistům, je to letos skoro povinnost. Camp je proto přednostně určen dětem z rodin těchto pracovníků,“ vysvětluje Richard Macků z Katedry pedagogiky, která zážitkově zaměřené campy organizuje.

Na rozdíl od dalších táborů, které pedagogická fakulta pořádá, nejsou srpnové turnusy zaměřeny na doučování konkrétních dovedností ze školních předmětů. Organizátoři pětidenních táborů připravili pro děti dobrodružný program ve městě i přírodě. „Účastníky chceme připravit pro práci ve školním kolektivu a naučit je chápat řád. To jsou věci, které nám i dětem minulý lockdown vzal,“ doplňuje Macků.

Hlavním motivem campu, který propojí program jednotlivých dní budou živly – země, vzduch, voda a oheň. Na účastníky čeká několik tematických, strategických her v městském prostředí, exkurze na farmu i do podzemí. Konkrétní cíle výprav nechtějí organizátoři prozradit. „Program je postaven na principech zážitkové pedagogiky, která do velké míry stojí také na momentu překvapení“, vysvětluje spoluorganizátorka akce Martina Blažková. Uvedla, že na programu je mimo jiné zdolávání skalních překážek a přenocování venku. Děti si vyzkouší i velký skupinový projekt.

Kromě programu a lektorského zabezpečení mají účastníci každý den zdarma oběd a dopolední i odpolední svačiny. Zájemci se můžou hlásit na stránkách BuděCAMP do 20. července nebo do naplnění kapacity obou campů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky příměstské, tábory, děti, záchranáři, Jihočeská univerzita, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, rodina, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeský kraj, Martina Blažková, příměstský tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příměstské tábory zdarma: Jihočeská univerzita chce poděkovat záchranářům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.