Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sbírka pro malého Bruna vyvolala vlnu solidarity. Při nedávné bouřce přišel o oba rodiče

Obrovskou vlnu solidarity vyvolala sbírka pro pětiletého Bruna, chlapce, který 8. července po pádu stromu na auto při bouřce na Písecku přišel o oba rodiče. Do středeční čtvrté hodiny odpolední se vybralo zhruba 52 tisíc euro.

K tragické události došlo 8. července nedaleko obce Čížová. Během silné bouřky tam vítr vyvrátil několik stromů. Jeden z nich spadl přímo na osobní automobil, ve kterém seděly čtyři osoby. Muž a žena na místě zahynuli, dvě nezletilé osoby převezla do nemocnice krajská záchranná služba. Zmíněným párem jsou Brunovi rodiče, kteří byli na dovolené.

Tragédie u Čížové tak zasáhla dvě rodiny. „Zemřelí z osobního vozidla totiž obě děti vzali do svého auta, aby je ochránili před bouřkou. Rodiče dětí zůstali venku, ti jsou naštěstí v pořádku. Rodina s dětmi byla na cyklo výletě,“ řekla redakci krátce po tragické události mluvčí policie Štěpánka Schwarzová

Organizátorem sbírky je bratr tragicky zemřelého muže. Výtěžek chce poslat na speciální účet určený pro chlapce a jeho prarodiče. Právě oni se nyní o chlapce starají.

Sbírka probíhá na webu GoFundMe a upozornil na ni zaměstnavatel zemřelého muže. „Martin Bohuš (pozn. red.: otec chlapce) byl grafik. V Maitree pracoval přes deset let. Dával jí tvář. Měl rád život a bytí v přítomnosti. Na podzim by Martinovi bylo 44. S Gábinou měli pětiletého syna Bruna. Pokud chcete Bruna a jeho prarodiče podpořit, můžete to udělat skrze sbírku,“ píše na svém webu společnost Maitrea.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto gofundme.com

Štítky ČR, neštěstí, počasí, úmrtí, charita, bouřka, okres Písek, Čížová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka pro malého Bruna vyvolala vlnu solidarity. Při nedávné bouřce přišel o oba rodiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.