Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Zoo Jihlava můžete poslat zvíře na dovolenou

PR článek

Zoo Jihlava se rozhodla od prosince 2020 rozšířit systém adopcí o produkt „Adopční puzzle“ a také o možnost „Poslat zvíře na dovolenou.“

Adopční puzzle zařadila zoo do prodeje i z toho důvodu, že adopce některých jejich zvířat jsou finančně náročné. Díky novým puzzle je možné koupit si svůj „kousek“ zvířete a tak ho podpořit. Na zakoupeném dílku je jméno dárce. Po složení celého obrázku bude po dobu jednoho roku puzzle vystavené v blízkosti expozice zvířete.

První zvíře, které v zoo začali skládat, byl tygr. Nejpovolanějším, kdo mohl vložit první dílek, nebyl nikdo jiný než samotný tygr Šer Chán, tedy herec František Mitáš z Horáckého divadla v Jihlavě, který představuje roli Šer Chána v představení Kniha džunglí, které mohli diváci vidět i v Zoo Jihlava.

„Každý, kdo má v sobě kousek tygra, by měl alespoň kouskem tygry podpořit,“ řekl představitel Šer Chána po tom, co podepsal a vložil první kousek puzzle do obrazu.

Puzzle nezůstali jenom u tygra, v zoo se již skládali i žirafy, momentálně je možné zakoupit puzzle medvěda nebo babirusu.

Puzzle si můžete koupit na webových stránkách.

V projektu „Pošli zvíře na dovolenou“ se v zoo rozhodli poslat zvířata na virtuální dovolenou, aby se podívala na místa, kde byste je nehledali. Zvířata zoo fyzicky samozřejmě nikam neposílá, jde o smyšlenou virtuální dovolenou. Po zakoupení dovolené dostane kupující elektronický pohled od vybraného zvířete i s krátkým pozdravem z dovolené.

Aby to byla zábavné i pro lidi, poslat můžete například surikaty na Štrbské pleso, žirafu k šikmé věži v Pise, plameňáka na brusle do Kanady, medvěda do Amsterdamu, nebo krokodýla do Benátek. Na e-shopu je několik cenových kategorií, princip je stejný.

Projekt Zoo Jihlava spustila na podzim 2020 a tehdy v zoo ani netušili, jaký bude mít úspěch. Do dnešního dne návštěvníci poslali zvířata na virtuální dovolenou více než 460x a celková vysbíraná částka přesáhla 600 000 korun! Zoo Jihlava moc děkuje všem za přízeň. Jako poděkovaní přidala i dva nové cestovatele - pandu a hrošíka.

Virtuální pohledy koupíte zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Zoo Jihlava, dovolená, zvíře, Zoologická zahrada Jihlava, puzzle, tygr, František Mitáš, Knihy džunglí, Jihlava, adopce, Kanada, Amsterdam, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zoo Jihlava můžete poslat zvíře na dovolenou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.