Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Masožravky na terase. Jihočeské muzeum představuje rostlinné dravce z Asie, Afriky nebo Austrálie

PR článek

Prodejní výstava v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích (Dukelská 1), která se koná od 7. do 15. srpna, včetně pondělí 9. srpna, představuje desítky druhů masožravých rostlin fyzioložky Markéty Aubrechtové. Rostliny pocházejí z různých klimatických pásem celého světa.

K vidění budou například láčkovky z tropického deštného lesa jihovýchodní Asie, subtropické rosnatky z Afriky nebo třeba Austrálie. Představíme vám i mrazuvzdorné masožravky, které dokážou bez problémů přežívat naše zimy na venkovním stanovišti. Nebudou chybět ani „masožravkářské rarity“, jako například vzácné rostliny rodu Heliamphora či Roridula. Ukážeme rozmanitost důmyslných lapacích mechanismů, které masožravky využívají k polapení kořisti a díky nimž jsou považovány za opravdové rostlinné dravce.

Otevírací doba výstavy je každý den od 9:00 do 17:30 hodin. Výstava bude veřejnosti přístupná výjimečně i v pondělí 9. 8. 2021 včetně všech ostatních výstav a expozic v hlavní budově Jihočeského muzea.

Masožravkám se Markéta Aubrechtová věnuje více než 18 let. Její sbírka, která zabírá pěstební plochu 312 m2, čítá stovky různých botanických druhů či kříženců těchto rostlin. Jakožto rostlinná fyzioložka uplatňuje Mgr. Markéta Aubrechtová v praxi veškeré své profesní znalosti tak, aby rostliny co nejvíce prosperovaly a byly v té nejlepší kondici. Rostliny vystavuje a prodává nejen po celé České republice, pravidelně se účastní i velmi prestižních zahraničních zahrádkářských akcí, například v Drážďanech, Vídni či Budapešti. Rostliny bude možno zakoupit i na této výstavě v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích.

Základní vstupné činí 60 korun, snížené pak 30 korun. Rodinná vstupenka vyjde na 130 korun. Více informací se dozvíte na webu Jihočeského muzea nebo v události na Facebooku.

Ohodnoť článek

Štítky Jihočeské muzeum, masožravky, výstava, rostliny, muzeum, Afrika, Austrálie, Asie, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, terasa, Jihovýchodní Asie, Facebook, Česko, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masožravky na terase. Jihočeské muzeum představuje rostlinné dravce z Asie, Afriky nebo Austrálie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.