Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Podolska skončil zákaz koupání, voda má nadále zhoršenou kvalitu

U Podolska na orlické nádrži skončil zákaz koupání. Jihočeští hygienici podle aktuálních rozborů vyhodnotili, že voda má nyní zhoršenou kvalitu. Stále je však překročena limitní hodnota ukazatele sinice, chlorofyl-a a vodní květ. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

"K 12. srpnu byl odvolán dočasný zákaz koupání v lokalitě Podolsko na Orlíku, který jsme vzhledem k výsledkům laboratorních rozborů a výraznému překročení limitů pro ukazatele sinice, chlorofyl a dalších, vydali 29. července,“ uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Voda u autokempu Radava, který se rovněž nachází u orlické přehrady, má zhoršenou jakost vody s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci. "U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže. Po koupání se doporučuje osprchovat čistou vodou. Podle aktuálního rozboru je překročena limitní hodnota ukazatele sinice, chlorofyl-a a vodní květ," uvedla Kotrbová.

Rybník Hejtman na Jindřichohradecku dostal rovněž trojku. Podle aktuálního rozboru je zde překročena limitní hodnota ukazatele chlorofyl-a. Voda u pláže v Lipně nad Vltavou je vhodná ke koupání, má jen mírně zhoršené vlastnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KHS

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský, Podolsko, koupání, Kvetoslava Kotrbová, Vodní nádrž Orlík, Krajská hygienická stanice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Podolska skončil zákaz koupání, voda má nadále zhoršenou kvalitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.