Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Roman Holý málem nestihl unikátní koncert

PR článek

Prvního července se v Českých Budějovicích uskutečnil dlouho utajovaný a historicky první koncert v horkovzdušném balónu. Téměř hodinového koncertu pořádaného Zážitky.cz se ujal Matěj Ruppert, Roman Holý a Tereza Černochová, kteří v 6:30 odstartovali z dlažebních kostek náměstí Přemysla Otakara II v Českých Budějovicích a postarali se místním o jedinečný budíček.

To by ale nebyl Roman Holý, aby tento několik měsíců připravovaný projekt téměř nepohřbil. „Původně se měl koncert konat už o pár hodin dřív, ale počasí nám znemožnilo odletět. Museli jsme tedy zvolit záložní plán a nechat let až na ráno. To se naštěstí povedlo, ale museli jsme odstartovat přesně v 6:15, protože se začínalo kazit počasí,“ popisuje organizátor koncertu, Honza Hájek dramatické chvíle před samotným startem. „Smyslem celého projektu bylo pomoci nakopnout zpátky kulturu a ukázat, že ani koronavirová pandemie neznechutí lidem žít zážitky. Ale dá se říct, že o ten největší adrenalin se nám postaral jeden z tria umělců,“ dodává Hájek. Tím umělcem nemohl být nikdo jiný než Roman Holý. 

Desítky lidí celou noc připravovali techniku, živý přenos, aparaturu, a když se mělo odletět, jeden z účastníku vzdušného zájezdu chyběl. A co bylo nejhorší, nikdo nevěděl, kde je. Matěj Ruppert žhavil telefon, Tereza Černochová skrytě doufala, že nepřijde, bála se letět, a zbytek týmu odpočítával vteřiny do pomyslného bodu 0, kdy se ještě bude moci odstartovat.

Když už se téměř zhášel plamen v balónu a projekt za stovky tisíc se zdál být ztracen, objevil se Roman. Klidnou chůzí s žabkami na nohách přicházel k balónu, který horko těžko drželo několik lidí, aby neuletěl. S hrůzou v očích pak dokonce popoběhl a sotva vlezl do koše, balón vystartoval k nebi. A Romanovo vysvětlení? „Byl jsem si pro něco v garáži…“. Ihned po startu to uskupení G-point Hunters, jak si trio říká, pořádně rozbalilo a první prázdninový den tak měli všichni v Českých Budějovicích hudební zážitek hned z rána.

První ozvučený koncert v balónu nakonec dopadl na výbornou. Kromě balónu s umělci, zvukařem a pilotem vzlétly další tři balóny s diváky, techniky a kameramany. Celý live stream sledovali na Mall.tv tisíce diváků a skrze sociální sítě další tisíce lidí. Podle Honzy Hájka je jeho podnikání v zážitkovém byznysu založeno na tom, že přináší lidem jiný pohled na život a chce, aby si ho lidé užívali naplno. To ale pandemie znemožnila téměř každému z nás a bylo na čase se vrátit zpátky, rozveselit se vrátit lidem naději. A co k tomu na závěr řekl Matěj Ruppert? „Každou akci, která dokáže rozhýbat kulturu a vrátí lidem pocit normálnosti, vždycky rád podpořím. Tahle byla navíc doslova tak ulítlá, že jsem se na ni opravdu těšil a splnila všechno, co jsem od ní čekal.“

Otázka na závěr. Zůstane u jednoho koncertu, nebo budou následovat další? „Jediné, co k tomu mohu říct je, nechte se překvapit,“ dodal Honza Hájek.

Pozdní příchod Romana Holého i celý koncert včetně divokého přistání můžete vidět ze záznamu na www.koncertvbalonu.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Roman Holý, Monkey Bussines, koncert, České Budějovice, Matěj Ruppert, Tereza Černochová, projekt, kultura, MALL.TV

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Holý málem nestihl unikátní koncert  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.