Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Akce Lodě na vltavské vodě nabídne aktivity zdarma

PR článek

Vltavská vodní cesta na Budějovicku otevře zdarma své služby. V rámci akce Lodě na vltavské vodě si lidé v sobotu 21. srpna bezplatně vyzkouší, jaké aktivity nabízí splavněný úsek Vltavy mezi Boršovem nad Vltavou a Týnem nad Vltavou. K dispozici budou vyhlídkové plavby, půjčovny plavidel i kol, kajakový a paddleboardový workshop nebo lezení na ferratě. Starosta Boršova povede komentovanou plavbu na paddleboardech do centra Budějovic.

Sobotní program festivalu Lodě na vltavské vodě je určen pro širokou veřejnost a je koncipován tak, aby si lidé mohli vyzkoušet co nejširší nabídku služeb, které přináší takzvaná Stezka Vltavy. Zdarma budou k dispozici půjčovny šlapadel, malých motorových člunů, paddleboardů a dalších vodních atrakcí.

Návštěvníci budou moci absolvovat kajakový a paddleboardový workshop v Areálu vodních sportů v Českém Vrbném. Ze slepého ramene Malše a také mezi Lannovou loděnicí v Budějovicích a Marinou v Českém Vrbném budou jezdit pravidelné lodní linky. Z Hluboké nad Vltavou pak bude každou lichou hodinu vyrážet loď do kaňonovitého údolí Karvanických skal. Milovníci lezení si zde vyzkouší zajištěnou cestu Ferrata Hluboká, která je nejdelší českou ferratou nad vodní hladinou. Lezecké vybavení bude zdarma k dispozici na místě. Celý sobotní program je uveden na webových stránkách.

Festival otevře novou část řeky

Novinkou v letošním programu bude úsek Vltavy mezi Boršovem nad Vltavou a centrem Budějovic. V sobotu ve 13 hodin je zde od místní půjčovny naplánována komentovaná vyjížďka na paddleboardech se starostou Boršova Janem Zemanem. Zájemci si mohou půjčit také kanoe a rafty. „Tento klidný úsek řeky, ideální pro paddleboardy a rodinné plavby na kanoích, jsme letos připojili ke Stezce Vltavy. Se skupinou dojedeme až na slepé rameno Malše do centra. Chceme Budějčákům i turistům ukázat, že se takový výlet dá uskutečnit například během volné soboty. Cestu k nám do Boršova navíc zvládnete v rámci MHD,” popisuje Jan Zeman.

Bude se také debatovat o dalším rozvoji

Lodě na vltavské vodě oficiálně odstartují již v pátek 20. srpna konferenčním dnem pro odbornou veřejnost. Zástupci Jihočeského kraje, Statutárního města České Budějovice a měst v okolí Vltavy, ale také institucí, které jsou s plavbou přímo spojené, tedy Ministerstvo dopravy, Povodí Vltavy, Ředitelství vodních cest a Státní plavební správa budou jednat o dalším rozvoji Vltavské vodní cesty.

„Naším cílem je, aby se zástupci zainteresovaných stran sešli u jednoho jednacího stolu. Je důležité aby rozvoj Vltavské vodní cesty probíhal koordinovaně a investované prostředky byly efektivně využity pro tvorbu infrastruktury a následný rozvoj cestovního ruchu,“ říká Tomáš Polanský, ředitel destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko, která je organizátorem festivalu.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Stezka Vltavy, Vltava, voda, lodní doprava, České Budějovice, vodní cesta, Boršov, Boršov nad Vltavou, Týn nad Vltavou, Ján Zeman, České Vrbné, Malše, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce Lodě na vltavské vodě nabídne aktivity zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.