Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Římovský běh pro úsměv je zpět

Po roční pauze způsobené pandemií Covid-19 se v Římově 4.září od 13:00 opět koná sportovní akce s hlavním cílem pomoci, tentokrát malé Anežce a centru pomoci rodinám nevyléčitelně nemocných a pozůstalých – Modrá pomněnka.

Devítiletá Anežka přišla na svět jako zdravé miminko s velkou chutí do života. V necelých dvou letech se ale u malé dívenky začal projevovat regres ve vývoji a následně byla potvrzená diagnóza Rettova syndromu, vážného genetického onemocnění. Chuť do života ale Anežka neztratila a společně s celou rodinou každý den bojují za zlepšení jejího stavu. Největší problémy nemoc způsobuje v celkovém omezování pohybu a právě s tím se pokusí všichni zúčastnění v Římově pomoci. Cílem je vybrat pro Anežku 100 tisíc korun, za které bude rodina moci nakoupit speciální a na míru vyrobené ortézy nohou a zad.

Další získané prostředky pak poputují centru Modrá pomněnka, které se zaměřuje na pomoc rodinám v těch nejtěžších možných situacích. Nevyléčitelná nemoc nebo smrt nejbližších, jsou životní zkoušky, na které se nelze dopředu připravit. Modrá pomněnka je tu právě pro všechny takto zasažené, kterým poskytuje nejen odbornou, ale také hluboce lidskou pomoc a pochopení. Tuto pomoc žádné pojišťovny nehradí, centrum přesto poskytuje své služby zdarma a to jen díky štědrosti dobrovolných dárců.

Běhu se mohou účastnit již tradičně všechny věkové kategorie. Ti nejmenší si to „rozdají“ přímo na starém fotbalovém hřišti, kde se akce koná, starší pak čekají přespolní běhy o délce 2 a 7,5 kilometru. Chybět opět nebude skákací hrad, malování na obličej nebo tvořivá dílnička pro děti. Samozřejmostí pak je opět bohatý výběr všech druhů občerstvení jak pro osvěžení, tak pro chuť. Tradiční hit v podobě domácích bramboráků chybět také nebude!

Registrovat se mohou běžci jak dopředu přes webové stránky STOPNITO.cz/Římovský běh, nebo i přímo na místě od 13 hodin.

Ohodnoť článek

Štítky Řmovský běh, běh, sport, charitativní akce, rodina, pomněnka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Římovský běh pro úsměv je zpět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.