Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Investor chystá u dálnice D3 průmyslový areál. Vzniknout tam mají tři haly

Tři haly a parkoviště pro více než 200 automobilů plánuje investor nedaleko obce Chotoviny u dálnice D3. Podle společnosti RotaGroup areál o rozloze 67 tisíc metrů čtvereční nezatíží život místních obyvatel.

Areál má vzniknout u sjezdu z dálnice D3 v katastru obce Chotoviny na Táborsku. Firma tam připravuje tři haly a každá z nich má stát na ploše téměř osmi tisíc metrů čtverečních. Vysoké budou maximálně 12,5 metrů a celkem v nich bude 40 nakládacích doků. Projekt počítá i s parkovištěm pro 227 osobních a 12 nákladních aut. Informace vyplývají z materiálu krajského úřadu, který zahájil proces posuzování vlivu na životní prostředí.

„Myslím si, že to je velmi dobře zvolená lokalita oproti jiným obcím ve zbytku republiky. Místo je napojené na silnici 1. třídy i dálnici D3. Umístěním záměr nezatíží obec dopravou, hlukem ani emisemi,“ sdělil člen představenstva společnosti RotaGroup Josef Brejcha. Areál má být na druhé straně dálnice než je obec Chotoviny. 

Vedení obce se chce s projektem podrobněji seznámit. To mohou i obyvatelé, v těchto dnech je totiž na obecním úřadě Chotoviny možné nahlédnout do oznámení záměru.

V areálu vznikne také parkoviště pro 227 osobních a 12 nákladních automobilů. Celková plocha je 67 tisíc metrů čtverečních. Zastavěná plocha má zabrat 23 tisí metrů čtverečních a zhruba stejný podíl má tvořit i zeleň.

„Ještě jsem si materiál podrobně neprostudoval, takže se k tomu nemohu podrobněji vyjadřovat. Obecně víme, co by v areálu mělo vzniknout, ale určitě nás bude zajímat konkrétní využívání,“ reagoval starosta Chotovin s téměř dvěma tisíci obyvateli Zdeněk Turek.

„Každá výroba může přinést jiné zatížení, ať už jde o dopravu nebo emise,“ zmínil starosta. V nadcházejících týdnech by se věcí mělo zabývat i místní zastupitelstvo.

Podle společnosti zatím nelze říct, jaké firmy budou areál využívat. „Využívání hal je zatím otevřené, záměr ale koordinujeme s obcí. Budeme to řešit později, až se dostaneme s projektem dál. Ty haly jsou relativně malé, tak to spíše směřuje k lehčí výrobě a logistice,“ zmínil Brejcha. Záměr je podle něj nyní ve fázi, která neumožňuje objekty nabízet konkrétním uživatelům.

„Nedá se odhadnout, kdy výstavba začne, ideální předpoklad je ale rok 2023,“ dodal Brejcha. Podobných projektů se v okolí dálnice D3 připravuje více, jeden z nich například řeší v nedaleké Soběslavi. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky dálnice, D3, Chotoviny, průmysl, investor, metr čtvereční, projekt, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vašek Štefkovič

Opět likvidace přírody a životního prostředí....a další montovna a otrokárna....běžte do hajzlu !!!

Čtvrtek, 2. září 2021, 20:42Odpovědět

Investor chystá u dálnice D3 průmyslový areál. Vzniknout tam mají tři haly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.