Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seniorku uštkla zmije, jed z rány nesmyslně vysávala a polykala

Kuriózní případ zaměstnal ve středu po poledni členy horské služby poblíž Kvildy. Šestašedesátiletou ženu tam při sběru borůvek uštkla do prstu zmije. Celou situaci seniorka zkomplikovala tím, že jed z rány vysávala a nepochopitelně ho polykala. Tím si přivodila vážnou alergickou reakci.

K události došlo před polednem. „Na místě jsme byli velice rychle a zjistili, že paní skutečně uštkl had do prstu. Ranku jsme ochladili, paní byla během ošetření velice neklidná a spíše se věnovala svému pejskovi, než nám. Vzápětí přijel sanitní vůz zdravotnické záchranné služby z Modravy a jeho posádka si ženu už převzala do péče,“ popsal výjezd zasahující člen Horské služby Šumava Jan Ritter.

To, že žena jed vysávala a následně polykala, se ukázalo až později, kdy se jí na obličeji a jazyku objevil otok. „Podle informací ze záchranné služby si totiž žena celou dobu před naším příjezdem vysávala jed z ranky a vše polykala. Podle lékařů proto utrpěla vážnou alergickou reakci, která jí výrazně ohrozila,“ doplnil Jan Ritter.

Horská služba před podobným řešením nepříjemné situace varuje. „Pokud už k uštknutí dojde, nesnažte se v žádném případě jed z rány vymačkat nebo vysát. Jestli nemáte možnost zchlazení, například ledem, zůstaňte v klidu na místě, co nejméně se hýbejte a ihned zavolejte pomoc,“ upozornil náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Kvilda, Šumava, had, zmije, jed, horská služba, Jan Ritter z Rittersberka, Modrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Seniorku uštkla zmije, jed z rány nesmyslně vysávala a polykala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.