Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějcký strážník získal na mistrovství světa v silovém trojboji bronzovou medaili

Dvaadvacetiletý Martin Prokop pracuje u městské policie v Budějcích. Už šest let se ale také věnuje silovému trojboji. Na konci srpna se zúčastnil mistrovství světa v Rumunsku a přivezl odtud bronzovou medaili. Tu si vybojoval neuvěřitelným výkonem 855 kilogramů.

Mistrovství světa v silovém trojboji se konalo v Rumunsku od 23. do 28. srpna. Účastnil se ho i dvaadvacetiletý strážník městské policie Martin Prokop. „Přestože se tímto sportem začal zabývat teprve před 6 lety, jako jediný reprezentant České republiky v kategorii juniorů do 120 kg obsadil čestné 3. místo. Bronz si vybojoval svým výkonem 855 kilogramů," uvedla mluvčí městské policie Věra Školková.

Tomuto úspěchu předcházelo srpnové Mistrovství Evropy v silovém trojboji v Plzni, kde ve své kategorii získal Martin Prokop stříbrnou medaili za výkon 870 kilogramů.

Už nyní se začal Martin Prokop připravovat na další závody. „V říjnu tohoto roku ho totiž čeká další Mistrovství světa v Bench-pressu, tentokrát v Litevském Vilniusu. Budeme mu držet palce,“ dodala Školková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky trojboj, mistrovství světa, městská policie, silový trojboj, Martin Prokop, obecní policie, Rumunsko, České Budějovice, Česko, Plzeň, Vilnius

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký strážník získal na mistrovství světa v silovém trojboji bronzovou medaili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.