Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další společnost chce umístit do Českých Budějovic elektrokoloběžky

V ulicích Českých Budějovic by se v budoucnu mohly objevit další elektrokoloběžky. Společnost Bolt pro Budějckou Drbnu potvrdila, že zvažuje jejich umístění v krajském městě. Celý proces chce řešit s vedením radnice.

Kdy se zelené koloběžky v ulicích objeví, zatím není jasné. „Nasazení koloběžek Bolt v Českých Budějovicích plánujeme, ostatně stejně jako v celé řadě jiných měst. S českobudějovickým magistrátem již v této věci jednáme, protože ve všech městech, kde působíme, podmínky provozu koloběžek pečlivě sladíme se samosprávou,“ potvrdil manažer Bolt pro kola a koloběžky v Česku a na Slovensku Martin Zajíc.  

„Například společně vybereme parkovací místa pro naše stroje, které nelze odložit mimo k tomu vyhrazená stání. Jednání s městem ale pokračují, takže bychom se k nim neradi vyjadřovali konkrétněji, což se týká také data spuštění naší služby v Českých Budějovicích,“ dodal Zajíc.

O zájmu společnosti Bolt už se zástupci města dozvěděli. „Doufám, že se tak stane, jen pokud se dohodneme,“ reagoval náměstek primátora Ivo Moravec. V Česku jsou koloběžky Bolt například v Liberci, Mladé Boleslavi, Olomouci či Pardubicích a dalších městech.

Město dál jedná se společností Lime

Město České Budějovice mezitím dál jedná se společností Lime, která elektrokoloběžky umístila do ulic před několika týdny. Části veřejnosti vadí jejich náhodné umístění.

Zástupci města i firmy společně naposledy jednali před pár dny. „My jsme měli požadavek, aby koloběžky odstranili a pak budeme jednat o dalších pravidlech. Bylo nám ale řečeno, že to není možné, protože už tady mají klienty a celý proces by byl složitý. Zároveň jsem se dozvěděli, že už jich nebude přibývat. Shodli jsme se, že je třeba dál jednat,“ shrnul Moravec.

Budějce zaplavily sdílené elektrokoloběžky. Společnost Lime tím expandovala do osmého českého města. Služba se však nesetkala s pochopením vedení města, které podle náměstka Ivo Moravce (HOPB) záměr nepodpořilo. Ostrými slovy nešetří jeho...

Další setkání je naplánované na polovinu září. „S městem nadále pracujeme na společných řešeních, která povedou k vytvoření moderního, bezpečného a ekologického prostředí a také k nižšímu počtu aut na cestách,“ sdělil manažer společnosti Lime Václav Petr.

Zástupci magistrátu se netají tím, že jim stávající situace vadí. „Chceme nastavit jasná pravidla, která musí takové služby dodržovat, a my je budeme hlídat prostřednictvím městské policie. Za mě by bylo dobré například rozdělit město na zóny tak, aby bylo jasné, kde je možné elektrokoloběžky odkládat. Nechceme je na nejrůznějších místech, ať už jde o trávníky nebo chodníky,“ dodal Moravec.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Bolt, foto: Daria Staverska

Štítky koloběžky, elektrokoloběžky, České Budějovice, Lime, Bolt, Ivo Moravec, Česko, Slovensko, Václav Petr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další společnost chce umístit do Českých Budějovic elektrokoloběžky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.