Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Dopravní podnik prodává devět autobusů, některé jsou pojízdné

Přibližně 20 let staré autobusy se rozhodl prodat Dopravní podnik města České Budějovice. Výzva případným zájemcům se objevila na webových stránkách, kde je i popis celkem devíti strojů. Některé jsou stále pojízdné, i přestože mají najeto téměř 800 tisíc kilometrů.

Budějovický dopravní podnik se strojů zbavuje, protože postupně obnovuje svůj vozový park. „Nakoupili jsme nové autobusy a pro ty staré, které už na silnici nemají co dělat, nemáme využití. Je to celkem běžný proces,“ reagoval ředitel městské firmy Slavoj Dolejš.

Zájemci si mohou koupit celkem devět autobusů. Pět z nich je stále pojízdných. V inzerátu jsou vozy značek Karosa, Renault či Solaris. Některé z nich mají najeto přes 500 tisíc kilometrů a jeden dokonce téměř 800 tisíc kilometrů.

Zájemci najdou podrobnosti na webových stránkách dopravního podniku v sekci Nabídka k odkupu.

Nejvyšší nabídka vyhrává

„Prodáváme je prostřednictvím obálkové metody, zjednodušeně tedy nejvyšší nabídka vyhrává,“ vysvětlil Dolejš. Nabídky je možné posílat do 29. září letošního roku. Vozidla, o které bude zájem, ocení soudní znalec. Pokud bude stanovená cena vyšší než nabídka případného zájemce, dozví se dotyčný minimální prodejní částku a začne případné vyjednávání.

„Těžko říct, kolik mohou případní zájemci nabídnout. Myslím, že o nepojízdné nebude zájem žádný,“ sdělil ředitel dopravního podniku s tím, že za pojízdné stroje by mohla firma dostat od 20 do 30 tisíc korun.

„Není tam žádný kus, který bychom si chtěli nechat. Třeba si ale některý vezme případný zájemce, bude se o něj starat a za pár let z toho budu veterán,“ dodal ředitel.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky doprava, autobusy, firma, budějovice, prodej, dopravní společnost, České Budějovice, Renault, Karosa, Solaris

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik prodává devět autobusů, některé jsou pojízdné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.