Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Avire zajišťuje bezpečnost výtahů po celém světě

PR článek

Původně ve výrobě vznikaly kabelové koncovky, ke kterým se ale postupně přidaly systémy zabezpečující provoz výtahů. Produkty společnosti Avire dnes využívají lidé po celém světě, nachází se v jihočeských nemocnicích i na světových letištích či sportovištích.

Na počátku vznikaly v prostorách společnosti TSE kabelové koncovky a výrobě se věnovalo 40 zaměstnanců. Poté přišla firma Memco z Velké Británie, která hledala partnera ve střední Evropě, což se jí podařilo v Českých Budějovicích. Během několika let se počet pracovníků rozrostl na stávajících 200 a od roku 2003 se podnik začal intenzivněji věnovat výrobkům, jejichž úkolem je zabezpečit fungování výtahů.

O pár let později se výroba přesunula do větších prostor a dál rostla. Před šesti lety spojením čtyř společností vznikla firma Avire spadající pod britský holding Halma. Ten sdružuje podniky, které vyrábí produkty zaměřené na ochranu lidí, majetku či životního prostředí.

V areálu firmy Avire dnes vzniká řada produktů. „Jsou to hlavně detektory ve výtahových dveří. Zjednodušeně jde o to, co monitoruje, zda není mezi dveřmi či v jejich okolí nějaká překážka. Dále vyrábíme nouzové telefony, s nimiž je možné zavolat pomoc. Pasažér vidí jen mřížku s tlačítkem a textem, ale celé to zařízení je výrazně složitější. Třetí významnou skupinou jsou displeje, od těch jednoduchých po složitější, jenž zobrazují kromě patra také například informaci o počasí,“ popisuje Jan Ďoubal, jednatel společnosti Avire.

Srdcem všech produktů Avire jsou desky plošných spojů, které si firma sama osazuje. K této činnosti slouží ve firmě několik špičkových strojů, které zajišťují jejich vysokou spolehlivost a kvalitu.

V Budějovicích bude jedno ze dvou výrobních center

„Stáváme se centrem výroby desek plošných spojů pro nás i výrobu kolegů v USA, a zároveň budeme přebírat výrobu pro závod ve Španělsku,“ uvádí Jan Ďoubal. Společnost působí na řadě míst po celém světě. Zatímco na jihu Čech je výroba, vývojová centra má firma ve Velké Británii, Singapuru nebo již zmíněném Španělsku.

Celkem firma zaměstnává přibližně 500 zaměstnanců. Téměř polovina jich je v Českých Budějovicích. I proto čeká závod rozšiřování. „Česká pobočka by se měla stát jedním z maximálně dvou hlavních výrobních center. To je role, na kterou se připravujeme. Ponese to sebou i personální změny, rádi bychom získali více technicky zaměřených pracovníků,“ naznačuje Jan Ďoubal.

Výrobky společnosti Avire, které hlídají fungování výtahů, potkávají lidé denně. Nachází se například v českobudějovické nemocnici. Zároveň ale obsluhují také výtahy v zahraničí, například na londýnském letišti.

Společnost se snaží své produkty také posouvat dál. „To, na čem pracují výrobci po celém světě, je výroba takzvaných chytrých zařízení. Cílem je sbírat informace o fungování daného zařízení, o což se snažíme i my. Proto máme Avire Hub, tedy virtuální prostředí, kde mohou majitelé výtahů sbírat nejrůznější data o tom, kdy se otevírají dveře, kdy je čas na revizi, nebo zda výtah funguje bez potíží. V případě hotelových komplexů se dá například zjistit, jak moc je vyšší počet výtahů využíván. Snažíme se data sbírat a na základě toho s klienty řešit, jak moc se jim mohou hodit,“ dodává Jan Ďoubal.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výtah, Avire, výroba, České Budějovice, Velká Británie, Španělsko, střední Evropa, Nemocnice České Budějovice, USA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Avire zajišťuje bezpečnost výtahů po celém světě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.