Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvilda hlásí první sníh. Ráno mráz zaskočil řidiče, který zajel do stoky

Dnes krátce po půlnoci se začal na šumavskou obec Kvilda snášet první sníh. Ten podle starosty přichází mnohdy o několik týdnů dříve. S nízkými teplotami musí počítat řidiči, jeden dnes ráno právě nedaleko Kvildy havaroval.

„Po půlnoci tady napadl lehký poprašek, další intenzivnější sněžení má přijít v noci ze středy na čtvrtek,“ hlásil dnes ráno starosta obce Kvilda Václav Vostradovský.

Obvykle podle něj sněží v obci na Prachaticku mnohem dříve. „Většinou přichází první sníh v polovině září, pamatuji i případy, kdy jsem si prvního poprašku všiml na konci srpna. Ten první sníh pro nás znamená, že je třeba uklidit muškáty a vyndat hrabla,“ popsal starosta, který Budějcké Drbně poslal fotografie Kvildy z dnešního dopoledne.

Nízké teploty už zaskočily některé řidiče. „Dnes cestou do práce jsem viděl, že řidič asi přehlédl námrazu na silnici a s dodávkou zajel do stoky,“ popsal Vostradovský.

V noci ze středy na čtvrtek má být postupně od západu zataženo, k ránu dorazí na některá místa na jihu Čech déšť a ve vyšších polohách bude sněžit. 

„Ve čtvrtek bude přes den zataženo, občas déšť, jen ráno v polohách nad 1000 metrů sněžení. Nejvyšší denní teploty budou šest až devět stupňů Celsia, na horách tři až šest stupňů,“ shrnul Daniel Maňhal z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Václav Vostradovský

Štítky šumava, Kvilda, počasí, sníh, mráz, okres Prachatice, Český hydrometeorologický ústav, Drbna.cz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvilda hlásí první sníh. Ráno mráz zaskočil řidiče, který zajel do stoky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.