Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stav střechy českobudějovického bazénu bude znát město v létě

Přesnější stav střechy českobudějovického bazénu, jejíž rekonstrukci možná až za desítky milionů korun město plánuje, bude radnice znát zřejmě až v létě. Určí ho průzkum vybudovaných revizních otvorů. Střechu bazénu dlouhodobě poškozuje především kondenzace par.

Další revizní otvory

„Na základě letní prohlídky střechy bylo doporučeno nechat do ní vybudovat další revizní otvory. Jejich vybudování podléhá stavebnímu povolení. V současné době je na toto zpracována projektová dokumentace. Předpokládám, že další revizní otvory budou hotovy v červnu a potom bude moci být provedena kompletní prohlídka ocelové konstrukce střechy," uvedl ředitel sportovního zařízení města České Budějovice Tomáš Novák.

Oprava střechy budějcké plovárny může bazén až na rok uzavřít, vše záleží na výsledku statického šetření

Budějcké plovárně hrozí, že se na rok uzavře. Důvodem je oprava padesát let staré střechy. Město by během několika následujících měsíců mělo získat výsledky statického šetření, které určí, jak dlouho bude bazén uzavřen.

I když zatím není znám rozsah a harmonogram prací, vedení radnice připouští, že rekonstrukce na nějakou dobu uzavře jediný krytý plavecký stadion v krajském městě. Sportovní veřejnost proto delší dobu volá po vybudování druhé plovárny, která by nemusela mít padesátimetrový bazén jako ten současný.

Opravy od roku 2015

Rekonstrukci střechy začalo město připravovat už před dvěma roky. Stadion, který je vzhledem ke své atypické architektonické podobě kulturní památkou, řemeslníci opravovali v několika etapách od roku 2015 do roku 2019. Práce pokaždé omezily na několik týdnů až měsíců provoz. Nejprve se rekonstrukce týkala izolace bazénu, následně se na dvě etapy pokládala nová dlažba a stavěla vířivka. Naposledy před dvěma roky řemeslníci opravovali sprchy a toalety.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, České Budějovice, bazén, střecha, rekonstrukce, Tomáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav střechy českobudějovického bazénu bude znát město v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.