Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novotný si vychutnal při návratu do Motoru vítězství před rodinou

Hokejový útočník Jiří Novotný sice v červenci ohlásil konec profesionální kariéry, ale včera si vychutnal návrat do Motoru České Budějovice po 19 letech. Osmatřicetiletý mistr světa z roku 2010 z Německa sice začal hrát už jen krajskou ligu za Samson České Budějovice, ale při rozsáhlé marodce vypomohl Motoru. I před zraky své rodiny si ve vyprodané Budvar arény vychutnal v duelu 15. kola extraligy výhru 4:3.

Novotný přiznal, že byl na začátku nervózní. „Pak jsem si řekl, že si to užiju. Měl jsem z toho obrovský respekt, naskočit z krajské ligy do extraligy, ještě k tomu do takového zápasu. Nechci si fandit, ale myslím si, že moc lidí by na to koule nemělo. Doufám, že jsem klukům alespoň trochu ke třem bodům pomohl,“ řekl klubovému webu Novotný.

V minulé sezoně ještě hrál Novotný ve Švýcarsku za Ambri-Piottu, ale teď to byl podle něj velký skok. „Bylo to extrémně těžké. Je to ale hodně o nastavení v hlavě. S klukama jsem byl na pár trénincích, ale trénink je úplně něco jiného než zápas. Další zápas nás čeká až v pátek, teď si odpočineme a domluvím se s trenéry, jak to bude dál," prohlásil Novotný.

V pátek hostí Motor mistrovský Třinec a o startu Novotného se teprve rozhodne. „Uvidíme, já jsem přišel pomoci kvůli marodce, promluvíme si a nechme se všichni překvapit. Vliv na pokračování má ještě moje práce ve Švýcarsku, dá se to sice skloubit, ale není to nic jednoduchého," podotkl Novotný, který působí jako hráčský agent ve společnosti Global Management Group.

O výpomoci hodně přemýšlel, ale nakonec Motoru kývl. „Řekl jsem, že chci skončit, ale v útoku onemocněli čtyři kluci a Motor mi dal tenkrát šanci jít do velkého hokeje z Jindřichova Hradce, kde jsem vyrůstal, tak jsem to chtěl vrátit," řekl bývalý hráč Buffala, Washingtonu a Columbusu v NHL i Atlantu Mytišči, Barysu Astana, Lva Praha, Lokomotivu Jaroslavl, Traktoru Čeljabinsk a Lady Togliatti v KHL.

Na ledě proti Hradci Králové strávil rovných 15 minut, zahrál si přesilové hry i oslabení. „Byl jsem překvapený, ale měl jsem obrovské rezervy v obranném pásmu a na buly. Ale to se dalo čekat, že to nebudu vodit, špatné to ale nebylo. Více jsem se zadýchával, u nohou jsem věděl, že to nebude nic extra. Hrál jsem, jak nejlépe jsem mohl," uvedl Novotný.

O zážitky se mohl podělit s rodinou, která si jeho comeback nenechala ujít. „Byla tu rodina, mamka s taťkou, můj syn, který mě mohl po dlouhé době vidět. Dřív z toho neměl rozum, byl malý, za to jsem hodně šťastný. To byl můj hnací motor," dodal Novotný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Hradec Králové, Jiří Novotný, Madeta Motor České Budějovice, rodina, Budvar aréna, Německo, Švýcarsko, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Buffalo Sabres, Washington Capitals

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novotný si vychutnal při návratu do Motoru vítězství před rodinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.