Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stát může dokončit výkup pozemků pro stavbu dálnice u Kaplice

Stát může pokračovat ve vykupování pozemků pro úsek dálnice D3 Kaplice nádraží - Nažidla. Informoval o tom generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR Radek Mátl. Zhotovitel se má hledat v létě příštího roku.

Informaci zveřejnil Radek Mátl na svém twitterovém účtu. „Odvolací správní orgán ministerstva dopravy potvrdil právní moc změny územního rozhodnutí na akci “D3 312/I Kaplice nadr. - Nažidla”, což nám umožní dokončit výkupy pozemků,“ sdělil. Zároveň doplnil, že je nyní vykoupeno 88 procent. 

Zhotovitele stavby bude podle něj stát hledat nejdéle v srpnu příštího roku. Územní rozhodnutí bylo nutné měnit kvůli úpravám křižovatek, přeložek, sítí čí napojení odpočívek i mostů.

„Těch změn bylo poměrně hodně, napříč celou dálnicí a měly dopady do územního rozhodnutí. Jsem rád, že změna byla potvrzená, protože byla napadnutá. Bohužel díky tomu, že se měnilo technické řešení, to má dopad i do pozemků, a právě změna územního rozhodnutí nám bránila v tom, abychom mohli vykoupit zbytek pozemků, které nám chybí. Teď je to odšpuntované, můžeme je vykoupit,“ řekl pro ČTK Mátl.

Dálnici D3 u Kaplice by mohla postavit firma Metrostav Infrastructure

Úsek dálnice D3 u jihočeské Kaplice by mohla postavit firma Metrostav Infrastructure. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s ní kvůli jejím zpochybněným referencím zatím nepodepsalo smlouvu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ale v jiném...

Délka trasy je téměř 12 kilometrů a navazuje na úsek Třebonín - Kaplice nádraží. Odhad nákladů je 6,25 miliardy korun bez daně a výstavba má dostartovat nejdéle na jaře roku 2023. Kromě jiného zahrnuje 14 nových mostů. Jde o významnou stavbu na trase Praha - České Budějovice - Dolní Dvořiště - hranice s Rakouskem. V provozu je teď 70 kilometrů, celková délka má být 170 kilometrů.

„Stále držíme termín zprovoznění kompletní D3 v Jihočeském kraji do konce roku 2025 a k tomu směřujeme veškeré úsilí,“ doplnil Mátl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky d2, Kaplice, doprava, investice, jižní čechy, pozemek, dálnice, Radek Mátl, Nažidla, Ředitelství silnic a dálnic, Ministerstvo dopravy České republiky, Rakousko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát může dokončit výkup pozemků pro stavbu dálnice u Kaplice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.