Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do prachatických lesů platí zákaz vstupu. Hrozí tam pád stromů

Po bouři, která se minulý týden prohnala Jihočeským krajem, platí zákaz vstupu do prachatických městských lesů. V několika lokalitách hrozí pád stromů. Zákaz potrvá do 30. listopadu. Poškozeno je nejméně 500 stromů.

Zákaz vstupu nařídila společnost Městské lesy Prachatice a platí pro všechny lokality, na kterých hospodaří. To se týká katastrálního území Prachatice, Staré Prachatice, Libínské Sedlo, Volovice, Petrovice a Perlovice.

Do jižních Čech dorazil silný vítr, před kterým včera varoval Český hydrometeorologický ústav. Hasiči kvůli počasí evidují zhruba 170 výjezdů Nejvíce zásahů mají na Prachaticku.

„Hrozí velké nebezpečí pádu stromů v lesních porostech okolo Prachatic, a proto nedoporučujeme občanům vstup do lesů ani do Areálu lesních her na Lázních sv. Markéty, kde jsou rovněž popadané stromy. V porostech se nacházejí nestabilní stromy, které je nutno zpracovat,“ upozornil jednatel městských lesů Jan Pěsta.

V současné době není možné vyčíslit škody. Podle jednatele městských lesů je poškozeno nejméně 500 stromů. Společnost žádá obyvatele, aby dbali zákazu v zájmu ochrany svého zdraví.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Malá

Štítky Prachatice, les, strom, vítr, zákaz, Jihočeský kraj, Perlovice, Libínské Sedlo, Volovice, Staré Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do prachatických lesů platí zákaz vstupu. Hrozí tam pád stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.