Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pes Charly utekl z Rakouska do Česka. Třeboňští strážníci majitele vypátrali

Desítky kilometrů urazil pes Charly, který se ztratil rodině z rakouského Gmündu. Vyčerpané zvíře našli lidé ve vesnici Holičky, jenž spadá pod Třeboň na Jindřichohradecku. Psa po pár dnech dostali místní strážníci a ti díky Facebooku našli zoufalé majitele.

O příběhu informovali právě třeboňští strážníci. „Na jedné ze samot na Holičkách se objevil vysílený a třesoucí se pes. Majitelé samoty se o něj postarali a dva dny čekali, zda se neobjeví jeho pán. Neobjevil, a tak zavolali k nám,“ popisuje Vladimír Školka, vedoucí třeboňské městské policie. 

Strážníci se snažili majitele vypátrat, což se nakonec podařilo díky facebookové skupině Ztracení a nalezení psi. „Tam jsme našli tip na možného majitele, rodinu z rakouského Gmündu,“ líčí Školka. Vzdálenost mezi rakouským městem, které se nachází na hranicích s Českem, a Třeboní je více než 30 kilometrů. 

Po návratu domů poslala rodina třeboňským strážníkům fotku Charlyho. Foto: MP Třeboň

Strážníci zavolali na uvedené číslo majitelům a vše už pokračovalo rychle. „Rakouští sousedé byli do dvou hodin na naší služebně a setkání se ztraceným Charlym po třech dnech bylo plné emocí. Po návratu nám majitelé poslali fotku Charlyho už v teple domova,“ dodává Školka. „Našel se, děkuji za sdílení,“ vzkázala na facebooku majitelka Charlyho. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Třeboň

Štítky Třeboň, pes, Česko, Rakousko, jižní čechy, rodina, Facebook, Schwäbisch Gmünd, okres Jindřichův Hradec, Holičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes Charly utekl z Rakouska do Česka. Třeboňští strážníci majitele vypátrali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.