Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Slepé rameno plné housboatů. Co na tyto stavby v centru města říkají zastupitelé?

Dnešní díl politické koridy jsme věnovali slepému rameni. To se v poslední době proměňuje a jeho součástí se stávají houseboaty, které slouží jak k pronájmu, tak k podnikání. Patří tyto stavby na řeku do centra města? A je to směr, kterým by se měla tato lokalita ubírat? Na to jsme se zeptali budějckých zastupitelů.

Jiří Svoboda (ANO)

Všechno má své limity. I počet hausboatů. Podle mne by se již nijak zásadně zvyšovat neměl. Jde zejména o trvale kotvící.

Viktor Vojtko (STAN a Čisté Budějovice)

Slepé rameno a celý přilehlý Sokolský ostrov tvoří místo pro celou řadu volnočasových aktivit. Bezesporu je to dáno vysokou atraktivitou tohoto místa, které tak láká jak Budějčáky, tak i turisty a podnikatele. Za mne by se proto měla v této oblasti dále posilovat vybavenost pro volnočasové aktivity se zachováním rázu místa, ale bez trvalých staveb, které by tento prostor do budoucna znehodnotily. Tomu podle mne využití vodní plochy slepého ramene pro hausbóty či půjčovny sportovních potřeb neodporuje a osobně mne nijak tyto aktivity na tomto místě neruší.

Do budoucna by určitě bylo vhodné celý Sokolský ostrov uchopit koncepčněji, což se v současnosti, jak vím, chystá. To se nicméně týká plochy ostrova, samotný vodní tok není ve správě ani v majetku města, takže náš vliv na jeho využití je značně omezený.

Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice)

Máme zpracovanou koncepční studii Město a voda. Studie je v souladu se Strategickým plánem města, který dále rozpracovává. Tato studie byla představena nejen vedení města, projednána a přijata. Umístění hausboatů není v rozporu se studií.

Dle mého soudu dosud nepřekročil počet hausboatů na slepém rameni Vltavy přiměřenou a únosnou míru. Další by se již v tomto místě objevovat neměly.

A mělo by platit následující. Na řeky by neměl mít nikdo monopol. To bychom měli ctít.


Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Petr Braný (KSČM), Martin Kuba (ODS), Zuzana Kudláčková (Piráti) a Tomáš Bouzek (TOP 09) na dotaz redakce neodpověděli.

Ohodnoť článek

Foto Redakce

Štítky politická korida, slepé rameno, Malče, České Budějovice, Jiří Svoboda, ANO 2011, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí, Martin Kuba, Ivo Moravec, Petr Braný, Tomáš Bouzek, Zuzana Kudláčková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Slepé rameno plné housboatů. Co na tyto stavby v centru města říkají zastupitelé?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.