Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeská zimní střediska navštívily během svátku denně stovky lyžařů

Lyžařská střediska na jihu Čech navštívily během vánočních svátků denně stovky lyžařů. Sněhové podmínky jsou díky dřívějšímu technickému zasněžování i nové vrstvě přírodního sněhu dobré. Areál Zadov zprovoznil v sobotu skibus z Vimperka a od pondělí bude v provozu skibus jedoucí z Písku, který lyžaře dopraví na večerní lyžování. ˇ5ekli to zástupci lyžařských středisek.

Na Lipně dnes jen do 12:00 lyžovalo asi 600 lidí. Podle mluvčí areálu Olgy Kneiflové je to výrazně víc než na Štědrý den, kdy na sjezdovky vyrazilo asi 150 lidí. „Je vidět, že v sobotu už třeba lidé najeli na nějaký týdenní pobyt přes silvestr, proto je dnes návštěvnost daleko vyšší,“ řekla Kneiflová. Areál je v provozu od 08:30 do 16:00 a večer od 18:00 do 21:00.

Areál Lipno se na vánoční lyžování připravil asi týdenním zasněžováním technickým sněhem, takže se ho nedotklo ani výrazné oteplení během Štědrého dne. „Obleva byla jen jeden den, na Štědrý den pršelo, ale pořád je na sjezdovkách asi 55 centimetrů sněhu, včera (v sobotu) sněžilo téměř celý den, spíš uvidíme, co ještě udělají teploty s koncem roku,“ řekla Kneiflová. Meteorologové zatím předpokládají, že se koncem týdne výrazně oteplí.

„Obleva se trochu na sjezdovkách projevila, na Štědrý den jsme měli provoz zkrácený do 13:00, přišlo asi 300 lidí,“ řekl za areál Zadov Petr Vondraš. Podmínky vylepšilo osm centimetrů přírodního sněhu. Celková vrstva sněhu na sjezdovkách je až 50 centimetrů.

Na Zadově se během vánočních prázdnin lyžuje denně i večer od 18:00 do 21:00. V provozu je areál Kobyla, kde jsou tři sjezdovky a dětské výukové hřiště. V sobotu se otevřel také areál U Horejšů. Zatím uzavřená zůstává lanovka Zadov - Churáňov, kde je prozatím jen přírodní sníh. „A areál na Nových Hutích se zatím také ještě nerozjel vzhledem k nižší sněhové pokrývce,“ řekl Vondraš.

Od soboty jezdí skibus z Vimperka na Stachy. „Potom tam dělá kyvadlovou dopravu po Zadově a Churáňově. V případě, že jsou plná parkoviště, tak obhospodařuje i parkoviště spodní,“ řekl Vondraš. Od pondělí bude jezdit skibus na večerní lyžování z Písku přes Strakonice a Vimperk do areálu Kobyla. Pro běžkové lyžování je na Zadově nově upraveno šest kilometrů běžeckých stop. Pro lyžaře z Česka je přístupný i areál Hochficht, který se nachází na šumavské hranici s Rakouskem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, lyžař, Zadov, Vimperk, Vodní nádrž Lipno, Česko, sjezdovka, Štědrý den, Písek, Vánoce, Churáňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jihočeská zimní střediska navštívily během svátku denně stovky lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.