Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonice postaví nový skatepark, hotový bude do konce července

Strakonice postaví nový skatepark za 14 milionů korun. Bude to jedna z větších investic příštího roku. Starý skatepark už nesplňuje potřebné normy. O tuto aktivitu je ve městě dlouhodobě zájem. Nový skatepark projektovali lidé, kteří dřív na skateboardu jezdili. Hotový by měl být do konce července.

„Stávající skatepark už je za hranicí životnosti. Nesplňuje normy, které se dnes na takové zařízení kladou. Zároveň víme, že je to volnočasová aktivita, která je ve Strakonicích mezi dětmi velmi vyhledávaná. A není nikým organizovaná, takže děti si tam na volné hřiště mohou zajít, kdykoli se jim zlíbí. Bereme to i jako prevenci proti drobné kriminalitě. Je to důležitá věc, kterou je třeba podpořit," řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost).

Se skateparkem Na Křemelce počítá územní studie z roku 2011. Podle ní by měl kolem řeky Otavy vzniknout pás sportovišť.

Skatepark vznikne v režimu design and build, což znamená, že firma, jež ho postaví, ho i navrhne. „Studie se dělala za přispění místní skate komunity. Výhodou bylo, že i projektanti jsou bývalí 'skejťáci', tak doufáme, že to dobře dopadne. Někteří rodiče mi říkali, že se děti těší. Do konce března by mělo být stavební povolení a do konce července má být postavený," řekl místostarosta.

Současný skatepark zmizí. Nový bude v prostoru mezi zimním stadionem a řekou. „V létě je ve skateparku docela plno. Ten nový přiblížíme víc městu, tak doufáme, že bude taky plný. Chceme podpořit volnočasové aktivity, které jsou zdarma," doplnil Oberfalcer.

Strakonice, v nichž žije asi 23 tisíc lidí, budou příští rok hospodařit se schodkovým rozpočtem. Plánují příjmy 562,7 milionu a výdaje 650,9 milionu Kč. Schodek 88,2 milionu budou krýt z prostředků minulých let. Hlavní investice půjdou do oprav bazénu, zimního stadionu či Zvolenské ulice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, kondice, Strakonice, AUDIO, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Strakonice postaví nový skatepark, hotový bude do konce července  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.