Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Najde se mezi vámi někdo, kdo by neznal jednu z největších škol Jihočeského kraje, a to VOŠ, SPŠ automobilní a technickou?

PR článek

Pokud někdo takový mezi Vámi je, nevadí, zde je její krátké představení. Jedná se o školu s dlouholetou tradicí, na které se vyučují automobilní, strojírenské a dopravní obory. Výuka probíhá na čtyřech různých budovách, a to ve Skuherského ulici, na Lidické třídě, Senovážném náměstí a v ulici J. Š. Baara.

Stávajícími vzdělávacími programy jsou jednak tříleté vzdělávací programy VOŠ (denní i kombinovaná forma), jednak čtyřleté maturitní obory pro žáky 9. tříd ZŠ (denní forma), dále tříleté učební obory pro žáky 9. tříd základních škol (denní forma) a nástavbové studium pro absolventy tříletých učebních oborů.

Novým oborem vyučovaným od 1. 9. 2022 je obor Technické lyceum, který bude zaměřen na digitální technologie a průmyslový design. Studenti tohoto oboru získají vynikající znalosti a dovednosti v oblasti digitálních technologií a průmyslového designu, a tím i ideální start na vysokou školu.

Dalším novým čtyřletým oborem, vyučovaným na budově Lidická, je Management sportu a dopravy, který je určen především sportovcům, protože výuka probíhá převážně v odpoledních hodinách. Dopoledne je poté vyhrazeno tréninkům. V rámci tohoto oboru je možnost získat i řidičské oprávnění sk. B.

Již druhý školní rok se také škola soustředí na přípravu budoucích odborníků na elektromobilitu.

Škole není cizí používat v rámci výuky nejmodernější technologie, kterými jsou například 3D brýle, plně vybavené odborné učebny, 3D tisk, jazykové laboratoře, obráběcí centra a další.

Poměrně nedávno byl zrekonstruován sportovní areál při Domově mládeže, kam studenti pravidelně chodí rozhýbat svá těla ať na hřiště, do tělocvičny nebo do plně vybavené posilovny.

Škola dlouhodobě spolupracuje s vysokými a středními školami, ale i firmami nejen z našeho regionu. Je v úzkém kontaktu s Britským centrem a Goethe institutem, se kterými spolupracuje v přípravách studentů na mezinárodní jazykové zkoušky, které končí vždy úspěšně.

Dále je aktivně zapojena v projektech SYPO, MOV a UPP Skilling.

Na škole jsou pravidelně připravovány Dny otevřených dveří, na kterých Vás vždy rádi uvidí a zároveň zodpoví všechny Vaše dotazy vyučující, ale i studenti daných oborů.

Již zmíněná spolupráce se ZŠ se soustředí na kroužky robotiky a VR brýlí, pak také na T PROFI soutěž pořádanou ve spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou – zde je tým složený ze studentů ZŠ a naší SŠ. Úkolem pak je ze stavebnice Merkur postavit funkční zařízení.

A to ještě není všechno: Tato střední škola zastupuje kraj v rámci výuky autooborů (pilotní škola Jihočeského kraje).

Pyšnit se také může i úspěchy studentů: V celostátní soutěži Automechanik Junior již 6krát obsadili 1. místo a spoustu 2. a 3. míst, vyhráli soutěž Land Rover 4 x 4 ve školách, opět vítězství, tentokrát v soutěži: Stirlingův motor. Pravidelně též vyhrávají v soutěži Enersol, na předních místech se umísťují v soutěži fiktivních firem prezentovaných na akci Vzdělání a řemeslo.

Ještě pořád nic? Pak už Vám nezbývá nic jiného, než navštívit webové stránky: www.spsautocb.cz nebo ještě lépe, přijít se osobně podívat a přesvědčit se. K návštěvě můžete využít Dny otevřených dveří, které letos proběhnou v těchto termínech: 4.12.2021, 8.1. a 13.1.2022.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VOŠ, SPŠ automobilní a technická, škola, Jihočeský kraj, soutěž, Land Rover, Jihočeská hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Najde se mezi vámi někdo, kdo by neznal jednu z největších škol Jihočeského kraje, a to VOŠ, SPŠ automobilní a technickou?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.