Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Pohoří na Šumavě bylo ráno minus 16,8 stupně, nejméně v Česku

V Pohoří na Šumavě na Českokrumlovsku naměřili dnes meteorologové minus 16,8 stupně Celsia. Je to nejchladnější dnešní teplota v celé České republice. V Hliništi na Prachaticku bylo dnes ráno minus 15,8 stupně, na stanici Kvilda - Perla minus 15,4 stupně. Přes den bude v kraji nejvýše od dvou do pěti stupňů nad nulou.

Na Horské Kvildě naměřili meteorologové minus 14,3 stupně. „Jsou to ještě celkem mírné hodnoty pro tyto oblasti, mohlo by být o deset, patnáct stupňů méně. Rekord pro Hliniště je minus 33 stupňů, pro stanici Kvilda - Perla minus 35,6 stupně. Zítra (v pátek) bude asi o dva stupně tepleji než dnes, sobota a neděle podobně jako dnes. Žádné významné oteplení ani ochlazení," řekla Eva Plášilová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve středu ráno klesla na šumavské stanici Kvilda-Perla na Prachaticku teplota na minus 27,3 stupně Celsia. Na šumavském Březníku na Klatovsku pak meteorologové ve středu naměřili minus 27,2 stupně Celsia.

V jižních Čechách bude dnes zataženo, v jihozápadní části kraje místy až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od dvou do pěti stupňů nad nulou, na horách od jednoho do čtyř stupňů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto zanna-76 / pixabay.com

Štítky meteorologové, počasí, zima, Šumava, pohoří, Prachaticko, Česko, stupeň Celsia, Horská Kvilda, okres Prachatice, Kvilda, okres Český Krumlov, Hliniště, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pohoří na Šumavě bylo ráno minus 16,8 stupně, nejméně v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.