Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Základní péči o kůži zvládne každý. Důležité je zvolit správné prostředky

PR článek

Kůže je materiál, který při správné péči vydrží řadu let. Jak o kožený výrobek správně pečovat? "Základem je správně zvolený prostředek a pravidelné ošetřování," říká majitel budějckého e-shopu Renovacekuze.cz Miroslav Novák. Menší opravy prý lidé zvládnou sami doma a pokud by potřebovali poradit, mohou se na něj kdykoliv obrátit. "Fungujeme i jako poradna," vzkazuje.

Renovaci kůže se Miroslav Novák věnuje už patnáct let. Jihočeši ho mohou znát zejména díky jeho dílnám Ledertechnik v Budějcích a Lišově, kde se zabývá renovacím celé řady kožených výrobků - od autočalounění přes sedací soupravy až po kožené doplňky či motorkářské kombinézy. „Kožené výrobky mohou sloužit i desítky let. Je však potřeba vědět, jak se o ně starat," říká Miroslav Novák.

Ne každá kůže je impregnovaná z výroby

S péčí o kožené výrobky je podle něj nejlepší začít ihned po jejich pořízení. „Většinou je nová kůže naimpregnovaná již z výroby, ale není to vždy pravidlem. Je dobré kůži ošetřit hned od začátku používání, použít vhodný balzám, mléko nebo olej. Vždy záleží na daném typu kůže," přibližuje.

Určitý druh ošetření přitom vyžaduje každý typ kůže. „Jinak výrobek rychleji zestárne, kůže nebude tak odolná vůči flekům nebo znečištění. Časem se může ošoupat barva nebo může začít praskat," vysvětluje Miroslav Novák. „Péči vyžadují všechny, jen je třeba zvolit tu správnou ochranu," dodává. 

Tisíce prostředků pro různé druhy materiálů

Při práci používá stovky různých prostředků, které vždy doporučoval i svým zákazníkům. „Nakonec to přerostlo v rozjetí e-shopu, který je dnes svého druhu největším v České republice," popisuje Novák.

Na webu Renovacekuze.cz tak zákazníci najdou tisíce čistících a ošetřujících prostředků nejen pro různé druhy kůží a textilu, ale i barvy, laky či leštidla na keramiku, mramor, dřevo nebo kov. „K tomu všechno potřebné nářadí, potřeby pro šití apod. Nabízíme také kompletní sortiment přípravků na čištění interiérů a exteriérů aut či motorek," doplňuje Novák.

Praskliny, škrábance, sedřená barva

Díky produktům dostupným na e-shopu Renovacekuze.cz je podle Nováka možné opravit na kožených výrobcích praskliny, škrábance i sedřené či ošoupané barvy. „Opravné sady jsou sestavené tak, že při dodržení postupu zvládne opravu i trochu zručný člověk," ujišťuje Miroslav Novák.

Svým zákazníkům se snaží být v případě pomoci vždy k dispozici, a platí to i pro e-shop. „Pokud si lidé s něčím neví rady, mohou se na nás kdykoliv obrátit, fungujeme i jako poradna," vzkazuje zakladatel Ledertechnik. „Dotazy rádi zodpovíme na telefonním čísle 737 668 004 nebo emailem. Při konkétním problému je ideální věc nafotit a poslat jako přílohu emailu nebo na WhatsApp," uzavírá Novák.

Při správné péči slouží kožené výrobky i desítky let, říká majitel Ledertechnik Miroslav Novák

K práci s kůží se dostal vlastně náhodou. Několik let pak doma ve volném čase trénoval opravy různých výrobků, až si řekl, že nastal čas rozjet vlastní podnikání. Dnes opraví Miroslav Novák z budějckého obchodu Ledertechnik zákazníkům cokoliv: od...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky renovacekuze.cz, e-shop, ledertechnik, kůže, miroslav novák, dílna, Mirek Novák, internetový obchod, České Budějovice, Lišov, Česko, WhatsApp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní péči o kůži zvládne každý. Důležité je zvolit správné prostředky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.