Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jindřichův Hradec od února zvýšil vstupné a pronájmy na některá sportoviště

Jindřichův Hradec od února zvýšil vstupné a pronájmy na některých městských sportovištích. Jde například o plavecký bazén, zimní stadion nebo hřiště s umělou trávou Piketa. Město tím reaguje na rostoucí náklady na provoz.

„Důvodem změny cen jsou zvyšující se náklady. Jedná se například o mzdy pro pracovníky, nákup materiálu, energie, zvýšení ceny vody a další," uvedl starosta Jan Mlčák (Patrioti).

Za hodinový vstup do plaveckého bazénu zaplatí dospělí 100 korun, což je o deset korun více, než bylo do konce ledna. „Na zimním stadionu se zvýšila například sazba za jednu hodinu pronájmu ledové plochy pro tréninky nebo zápasy mládeže ve všední dny odpoledne nebo ve svátky a o víkendu ze 1690 Kč na 1900 Kč," uvedla mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková.

České Budějovice zdražují vstupné na sportoviště. Více zaplatí například návštěvníci bazénu

Město České Budějovice od ledna navýší vstupné ve svých sportovištích. Mezi ně patří například sportovní hala či plavecký a zimní stadion. Radní věří, že změna ročně přinese 4,4 miliony korun.

Jindřichův Hradec není jediným městem v kraji, které v poslední době měnilo ceníky na svých sportovištích. České Budějovice od ledna zvýšily vstupné a pronájmy v bazénu, zimním stadionu nebo sportovní hale. Ceník na sportovištích zřizovaných městem vedení radnice změnilo po několika letech a také tím reagovalo na nárůst nákladů spojených s provozem areálů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Bazén Jindřichův Hradec

Štítky ČR, správa, sporty, ceny, Jindřichův Hradec, sportoviště, zimní stadion, Jan Mlčák, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec od února zvýšil vstupné a pronájmy na některá sportoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.