Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech mají za sebou zřejmě nejlepší víkend sezony

Zřejmě nejlepší víkend v dosavadní sezoně z hlediska návštěvnosti zažily lyžařské areály na jihu Čech. Slunečné počasí a dostatek sněhu přilákaly do středisek tisíce lidí.

„Počasí je naprosto ideální. V sobotu a v neděli k nám každý den dorazilo vždy kolem 2000 návštěvníků," řekla za Skiareál Lipno Olga Kneiflová. Dodala, že v provozu jsou všechny lanovky. Lidé tak mohou na Lipně využít více než 11 kilometrů upravených sjezdovek.

„Je to zatím nejlepší víkend sezony. Lidé k nám začali přijíždět už koncem týdne a rekordní byla hlavně sobota, kdy u nás bylo na 1800 lyžařů," řekl za Skiareál Zadov Petr Vondraš. Dodal, že na vysoké návštěvnosti se kromě příznivého počasí projevil i fakt, že jsou jarní prázdniny. Proto i ve všední dny bývá na Zadově hodně lyžařů.

Zvýšená návštěvnost je patrně i důsledkem rozvolnění protikoronavirových opatření, od čtvrtka nemusí provozovatelé kontrolovat certifikáty o očkování proti koronaviru nebo prodělané nemoci. Nyní mohou do lyžařských areálů všichni zájemci. Omezení ale nadále platí v Rakousku, což je poznat například ve středisku Hochficht na hranicích s Českem. „Samozřejmě, že provozovatelé by přivítali vyšší návštěvy. Ale pro lyžaře je to výhodné v tom, že se netvoří žádné fronty a lidé se nikde nemačkají," řekl za Hochficht Martin Řezáč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, Česko, lyžařské středisko, lyžař, Vodní nádrž Lipno, jarní prázdniny, Hochficht, Martin Řezáč, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech mají za sebou zřejmě nejlepší víkend sezony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.