Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyrobit jednu kosmetickou tužku trvá šest týdnů. Největší výrobce na světě hledá nové kolegy

PR článek

Věděli jste, že většina kosmetických dřevěných tužek, které vezmete do ruky, vznikla na jihu Čech v Českém Krumlově? Právě tady totiž sídlí jedna z nejúspěšnějších firem v Česku – Schwan Cosmetics CR. Firma týdně vyrobí přes dva miliony dřevěných tužek a je jejich největším výrobcem na světě. Nyní sem hledají nové kolegy na pozice operátora, obsluhy výrobních zařízení a seřizovače.

Kosmetická dřevěná tužka. Drobná pomůcka, která nechybí ve výbavě snad žádné ženě. Málokterá ale ví, že většina jich vzniká v Českém Krumlově. Ať už je od jakékoliv světové značky, pravděpodobnost, že ji vyrobili ve Schwan Cosmetics CR, je opravdu velká.

Firma působí v Česku přes dvacet let. Historie největší výrobny této kosmetické pomůcky na světě se začala v Krumlově psát v roce 2001. Pojďme se ale podívat ještě trochu dál, do roku 1927. Právě tehdy vznikla první kosmetická tužka. „Ta historie je zajímavá. Kosmetické tužky vznikly vlastně tak, že firma Stabilo Schwan vyvážela do Ameriky voskovky, které začali používat lékaři. Označovali si tím například místa, která se operovala, kde a jak mají říznout. No a když to viděly sestry, začaly voskovky používat na obočí,“ vypráví personální ředitel firmy Martin Toman.

Výroba jedné tužky zabere šest týdnů

I když se může zdát, že tak malý produkt, jako kosmetickou tužku, musí firma vyrobit během pár hodin, opak je pravdou. Výroba jedné dřevěné tužky zabere šest týdnů. „Máme tady šest středisek a na každém je tužka zhruba týden. Mně samotného to na začátku také překvapilo, ale ten proces je opravdu precizní a vyžaduje čas,“ popisuje Toman.  I přes to ale dokáže firma vyrobit přes dva miliony tužek týdně.

Stejně jako se vyvíjí kosmetický svět, pracují i ve Schwanu na novinkách. Jednou z posledních jsou pudrové oční stíny v tužce. „Díky nové výrobní technologii jsme schopni zpracovávat kosmetickou hmotu způsobem, jak to ještě před pár lety bylo nemyslitelné,” přibližuje Karel Čáslava, PR Specialista Schwan Cosmetics CR, s tím, že tuto technologii dokázali zavést do sériové výroby jako první na světě právě ve Schwan Cosmetics. Malou perličkou jistě bude to, že si pudrové kosmetické tužky zamilovala Lady Gaga, a byly důležitou součástí u zrodu její vlastní kosmetické značky.

Dalším významným milníkem v historii firmy je zavedení výroby tužek, u nichž chrání kosmetickou hmotu místo dřeva plastový obal. Portfolio firmy tak rozšiřuje šroubovací kosmetická tužka s označením R-Matic. „Na rozdíl od dřevěných tužek se jejich špička nemusí strouhat, takže zákaznicím usnadňují manipulaci,“ vysvětluje Čáslava. V českokrumlovském závodě právě instalují třetí výrobní linku, která by měla zvýšit produkci těchto kosmetických tužek o dalších 50 procent.

Náborový příspěvěk, pět týdnů dovolené a další benefity

Právě díky neustálému vývoji, ale hlavně obrovské poptávce, hledá firma nové zaměstnance. „Sháníme operátory, obsluhy výrobních zařízení, seřizovače a technické profese do výroby jako takové,“ popisuje Martin Toman. „Potřebujeme zručnost, na některé pozice hledáme spíše muže, protože se tam zvedají těžká břemena. Nemáme ale nějaké zásadní požadavky. Zajímá nás pracovní morálka. Člověka si vychováme a zaučíme. Takže kdo opravdu chce, může u nás pracovat,“ dodává Toman.

Pro všechny nové zaměstnance má firma připraven náborový příspěvek, který se pohybuje od 15 až do 50 tisíc korun. To je ale jen začátek benefitů, které Schwan Cosmetics CR nabízí. „Poskytujeme pět týdnů dovolené, závodní stravování, příspěvek na penzijní a životní pojištění, příspěvek na dopravu, nadstandardní příspěvky. Nejzajímavější je samozřejmě asi třináctý a čtrnáctý plat,“ popisuje personální ředitel firmy Martin Toman.

Špičkové pracovní prostředí

Za zmínku ale také určitě stojí pracovní prostředí. To je totiž v české pobočce německého koncernu naprosto špičkové. Čisté a přírodní materiály působí skvělým moderním dojmem, není tedy překvapením, že společnost slavila úspěch v soutěži Kanceláře roku.

Ani tady ale ocenění pro firmu nekonči. Schwan Cosmetics CR se pravidelně umisťuje do prvních tří míst jako TOP zaměstnavatel v regionu. V roce 2018 navíc získala druhé místo v soutěži Best Business Award pro udržitelnost podnikání v regionu Dunaj-Vltava.

Máte o práci ve Schwan Cosmetics CR zájem? Vyplňte následující formulář.

Máte zájem o práci ve Schwan Cosmetics CR?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Schwan Cosmetics CR, kosmetika, tužka, výroba, nábor práce, Český Krumlov, Česko, Lady Gaga, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrobit jednu kosmetickou tužku trvá šest týdnů. Největší výrobce na světě hledá nové kolegy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.