Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budvar pozastavil veškerou výrobu a dodávky určené pro ruský trh

Pivovar Budějovický Budvar pozastavil kvůli ruské invazi na Ukrajinu výrobu a dodávky, určené pro ruský trh. Je také připravený pomoci s případným ubytováním Ukrajinců. Ruský trh patří k pěti největším, kam národní pivovar vyváží.

„V současné krizové a velmi nepřehledné situaci jsme pozastavili veškerou výrobu a dodávky určené pro ruský trh. Zároveň vnímáme obchodní záležitosti jako druhořadé a jsme připraveni pomoci tam, kde to z naší strany bude možné. Hovoříme především o ubytovacích kapacitách," řekla manažerka komunikace Budvaru Barbora Bláhová.

Budějovický Budvar loni uvařil rekordních 1,8 milionu hektolitrů, meziročně o 4,6 procenta víc. Tržby za pivo poprvé překonaly tři miliardy korun, činily 3,17 miliardy. Export stoupl meziročně o 11,3 procenta.

V roce 2020, kdy národní podnik se 670 zaměstnanci uvařil 1,73 milionu hektolitrů piva, se export na výstavu podílel ze 69 procent. Vývoz pomáhá Budvaru k lepším výsledkům dlouhodobě. Mezi pět největších odbytišť patřily předloni Německo, Polsko, Slovensko, Rusko a Británie. Zisk po zdanění měl Budvar předloni 305 milionů korun, vyplývá z výroční zprávy. Ekonomické výsledky za loňský rok zveřejní pivovar zhruba v polovině letošního roku.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějovický Budvar

Štítky ČR, Ukrajina, Rusko, pivo, boje, obchod, Budvar, České Budějovice, Budějovický Budvar, výroba, ruská invaze na Ukrajinu, Německo, Polsko, Velká Británie, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar pozastavil veškerou výrobu a dodávky určené pro ruský trh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.