Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pět dobrých důvodů, proč byste si měli pořídit polohovatelný stůl

PR článek

Máte sedavé zaměstnání nebo trávíte celkově hodně času za počítačem? Pak při tom zkuste střídat práci vsedě s prací vestoje. Nepostradaletným pomocníkem vám při tom bude polohovatelný stůl Liftor. A proč si ho tedy pořídit a k práci si stoupnout? Tady je 5 dobrých důvodů.

Přestanou vás bolet záda, hlava i krční páteř

Při práci vestoje se výrazně mění svalový tonus, takže se přetíženým zádům se uleví. Naopak ochabující svaly začnou pracovat, čímž se posílí hluboký stabilizační systém. Postupně se vám tak zmírní, až postupně zmizí, chronické bolesti zad a krční páteře. Spolu s tím může jako mávnutím kouzelného proutku zmizet i velká část bolestí hlavy, jež často způsobuje právě nesprávné držení těla a nepřirozená povolená poloha při dlouhém sezení. Abyste mohli výšku desky stolu pohodlně a rychle měnit, zvolte elektrický polohovatelný stůl Liftor s jedním nebo dvěma motory.

Šetřete své nohy

Víte, že sedavé zaměstnání ohrožuje i vaše nohy? Ty jsou hodiny ohnuté v kolenou a bez pohybu. Krev v nich obíhá pomaleji a městná se v žilách. Křečové žíly nevypadají pěkně, ale jsou především nebezpečné. Mohou totiž vést k ucpání některé žíly i k mnohem nebezpečnějším zdravotním potížím. Prevencí je pracovat vestoje u polohovatelného stolu, kdy jsou nohy zatíženy vahou těla, a střídat stání a sezení s pravidelnými procházkami 1x za 20 minut. Máte-li genetické dispozice ke křečovým žilám a trombóze, zrušte kancelářskou židli a pořiďte si zdravotní balanční stoličku. Zajistí vám pohyb i během práce.

Neunavíte se tak brzy

Střídání sedu a stoje při kancelářské práci u počítače pomáhá také oddálit nástup únavy. Jistě to znáte – píšete na počítači, čtete e-maily, pokyny, dokumenty, a po určité době vás začnou pálit oči, cítíte ospalost a potlačujete zívání. Dynamičtější přístup podpoří lepší prokrvování organismu, tedy i mozku. Když spojíte změnu pozice u stolu se změnou pracovní činnosti (populární je např. metoda Pomodoro) v určitých intervalech, únava si na vás už nepřijde.

Zlepšíte si koncentraci na pracovní úkol

Kdo by to neznal: sedíte za počítačem a dumáte nad zadaným úkolem. Už jste přečetli všechny e-maily (ano, i spamy a obchodní sdělení), prošli několik webových stránek, odkud by se dala načerpat inspirace, ale ten správný nápad stále nepřichází. Místo prokrastinace a planého vysedávání nad problémem si prostě zvedněte desku svého polohovacího stolu, napijte se studené vody (rozproudí vám krev) a dál pracujte vestoje. Lepší cirkulace krve podpořená aktivním postojem přinese nový nápad rychleji.

Budete v práci produktivnější

Kolik hodin denně pracujete? Že osm? A opravdu po celou dobu podáváte 100procentní pracovní výkon? Pravidelné střídání různých typů pracovních činností, intenzivního soustředění a přestávek a také sezení a stání za počítačem výrazně zvyšuje produktivitu práce. Někteří osvícení zaměstnavatelé na to už přišli a pořídili svým pracovníkům do kanceláře (a někteří v rámci zaměstnaneckých benefitů i domů na home office) polohovatelné pracovní stoly. Když se naučíte jeho výhody využívat, uděláte prostě víc práce.

Ohodnoť článek

Štítky polohovatelný stůl, polohovací stůl, sedavé zaměstnání, bolesti zad, produktivita práce, stůl, počítač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět dobrých důvodů, proč byste si měli pořídit polohovatelný stůl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.