Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Jihočeská záchranná služba měla loni téměř 80 tisíc výjezdů. Statistiku ovlivnil covid

Jihočeská záchranná služba měla loni 79 348 výjezdů. Je to nepatrně méně než v roce 2020, kdy vyjížděli k 80 625 pacientů. Největší podíl všech zásahů tvořily stejně jako v předchozích letech interní diagnózy. Loňskou statistiku navíc výrazně ovlivnily výjezdy spojené s koronavirem.

„Byla období, kdy jsme skutečně vyjížděli hlavně kvůli koronaviru. O to nám zase poklesly zásahy jiného druhu. Tím, jak byl zčásti kvůli covidu omezený pohyb, kdy se třeba nesmělo tolik sportovat a cestovat, nám ubyly úrazy nebo jiné události s tím spojené," řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

Denně jihočeští záchranáři loni vyjížděli k více než dvou stovkám případů. Kafková uvedla, že v posledních letech se počet zásahů stabilizoval na úrovni kolem 80 tisíc ročně. „V minulosti bylo období, kdy nám neustále výjezdy narůstaly," řekla.

V Jihočeském kraji má záchranná služba 33 základen, na nichž pracuje 55 posádek. Podle Kafkové je region relativně dobře pokrytý. „Zatím neplánujeme novou základnu. Loni jsme slavnostně jednu otevírali ve Veselí nad Lužnicí," uvedla.

Zhruba sedm stovek výjezdů v roční statistice představují i případy, kdy záchranáři k události vyrazili vrtulníkem. „Je to přibližně stejné číslo jako v minulých letech," uvedla Kafková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, zdraví, Jihočeský kraj, statistika, COVID-19, zdravotnická záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská záchranná služba měla loni téměř 80 tisíc výjezdů. Statistiku ovlivnil covid  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.