Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Valná hromada Sokola Hluboká nad Vltavou volila nové vedení

PR článek

Valná hromada Sokola Hluboká zvolila starostou jednoty Davida Šťastného. Ten shromážděným sokolům shrnul dosavadní činnosti jednoty, dokončené projekty a představil vize a plány pro nadcházející období. Hlavním cílem jednoty je vytvářet podmínky pro sport nejen aktivním sportovcům, ale i široké veřejnosti. V dalších letech tak chce nově vybudovat veřejnou zónu pro sport a odpočinek na Hůrce, či obnovit workoutové hřiště na pěší stezce v Zámostí.

Tělocvičná jednota Sokol Hluboká nad Vltavou volila ve středu 9. března na valné hromadě nové vedení. Při volbě členů výboru obhájil post starosty sokolské jednoty bratr David Šťastný, předseda baseballového a softballového klubu Sokol Hluboká.

Sokol Hluboká nad Vltavou provozuje ve městě Sokolovnu se dvěma sály na cvičení a prostorem mateřského centra, 5hektarový sportovně relaxační areál (největší svého druhu v České republice), půlkilometrovou ferratu nad hladinou Vltavy mezi obcemi Hluboká nad Vltavou a Purkarec, nebo bike park v místní části Zámostí.

Starosta Sokola David Šťastný představil na setkání vizi a plány dalšího růstu tělovýchovné jednoty, které byly schváleny stávajícím výborem. Vedle systematického rozvoje jednotlivých sportovních oddílů, je to i pokračování v rekonstrukci Sokolovny. „Za obrovské pomoci města Hluboká nad Vltavou a Jihočeského kraje se nám podařilo udělat novou fasádu, zrenovovat okna, opravit elektroinstalaci, kompletně zrekonstruovat mateřské centrum, vybudovat nové rozvody topení, nové sprchy pro mateřské centrum a dospělé sportovce či nové osvětlení. Čeká nás ještě oprava střechy proti zatékání,“ zároveň však David Šťastný upozorňuje, že vzhledem k současné situaci, kdy nelze předvídat vývoj ekonomiky ani to, zda bude možné čerpat na jednotlivé projekty dotace, budou tyto aktivity závislé na případné podpoře města, kraje či Národní sportovní agentury.

V současnosti Sokol Hluboká sdružuje 12 oddílů: baseball & softball (a to hned 12 kategorií), plážový volejbal, stolní tenis, basketball, FiLii – aerobic, rytmika, tanec, kondiční cvičení a bosu core, zdravý pohyb, mateřské centrum a všestranné cvičení pro děti 3–6 let. Nově byly založeny oddíly yoga, bikeři a lezení pro malé děti.

V duchu sokolské myšlenky vede jednota k pohybu a společné aktivitě nejen poloprofesionální a rekreační sportovce, ale i širokou veřejnost a každoročně se snaží o rozšíření svých řad.

 „V následujícím období připravujeme realizaci multifunkčního sportoviště Hůrka pro veřejnost. Bude zde např. workoutové, parkourové, ale i psí hřiště, víceúčelové sportoviště, stolní tenis a dětské hřiště. Na oblíbené pěší stezce v Zámostí obnovíme workoutové cvičiště a naplánována je i výstavba volejbalových kurtů v oblasti sportovně relaxačního areálu Hluboká,“ představil na valné hromadě konkrétní plány rozvoje místní sokolské jednoty David Šťastný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky valná hromada, Sokol Hluboká, nové vedení, Hluboká nad Vltavou, David Šťastný, Česká obec sokolská, Zámostí, Sokolovna, Česko, sport, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Valná hromada Sokola Hluboká nad Vltavou volila nové vedení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.