Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Expediční kamera 2022 v Třeboni zve na nejlepší cestovatelské filmy

PR článek

Expediční kamera je filmový festival, který k vám již od roku 2009 přináší nejlepší cestovatelské a dobrodružné filmy z mezinárodní i domácí produkce. Objevujte… Poznávejte… Žijte! Kam až můžete na lodi doplout? Kam až můžete vylézt? Kde jsou lidské hranice? Přijďte se podívat 25. března od 18:00 hodin do loutkového sálu Divadla J. K. Tyla.

Dvanáctý ročník festivalu vám nabídne expedici k nejvyšším vodopádům světa a vzpomínku na poslední květnový den roku 1970, kdy se kvůli zemětřesení odtrhla značná část severní části šestitisícovky Huascarán Norte a v podobě laviny ledu a kamení pohřbila v základním táboře všechny členy české Expedice Peru 1970, umožní vám nahlédnout pod pokličku hendikepovaných bikerů, se zatajeným dechem sledovat vodáky na peřejích řeky Keve a Kwanza, s účastníky prožít náročný závod 1000miles Adventure a s Lenkou Vacvalovou  hledat odvahu zaběhnout nejdelší turistickou trasu na Slovensku – 770 km z Dukly do Děvína s převýšením 31 km.

Cena vstupenek je 70 korun. Předprodej v turistickém informačním centru Třeboň a on-line. Další informace na webu a Facebooku.

Přehled filmů:

Nájdem odvahu
Lenka Vacvalová hledá odvahu zaběhnout nejdelší turistickou trasu na Slovensku – 770 km z Dukly do Děvína s převýšením  31 km. Zakládá TÝM ODVAHY na pomoc dětem s rakovinou a v květnu 2019 vyráží z Dukelského průsmyku na dlouhou cestu na Děvín. Na Cestě hrdinů SNP však najde daleko odvážnější ženy, než je ona sama. Nakonec uprostřed nádherných slovenských hor zažije to nejcennější – lidskou dobrotu.

1000 MILES 2021 – Jih proti severu
Dokument z 11. ročníku závodu 1000miles Adventure, který se jel kvůli pandemii Covid-19 pouze v Česku, čímž se v mnoha ohledech stal unikátním. Hodinová podívaná plná radostí i strastí účastníků i pořadatelů! Ve filmu uvidíte projevy ohromné euforie, pocity radosti a nesdělitelného štěstí, pokory k soupeřům i přírodě. Na druhé straně ale také krev, pot, slzy a zklamání. Z většiny závodníků se s přibývajícími kilometry a ubývajícími fyzickými i psychickými silami postupně stávají lidé, pro které je více než vítězství jejich touha dosáhnout vlastního cíle a překonat sám sebe. A především zažít velké dobrodružství!

Boys 1970
Poslední květnový den roku 1970 se při zemětřesení odtrhla značná část severní části šestitisícovky Huascarán Norte a v podobě laviny, ledu a kamení pohřbila v základním táboře všechny členy české Expedice Peru 1970. Marek Holeček a Radoslav Groh v roce 2019 vytyčili novou linii na sousední Huandoy Norte a na počest kolegů, kteří zde před půl stoletím zahynuli, ji pojmenovali Boys 1970

Kwanza – topící se diamant Angoly
Dvojnásobný olympionik Dawson, Jihoafričan Dewet Michau a britský vodák Jake Holland cestují hluboko do srdce válkou zničeného jihoafrického státu. Bojují s nemilosrdným počasím a kilometry nezmapovaného terénu, aby se stali jedněmi z prvních kajakářů, kteří zažijí nebezpečné peřeje řek Keve a Kwanza.

Salto je král
Zavřete oči a představte si největší vodopády světa. A do toho si představte, že je slaňujete. Je to možné? Ano! Parta kamarádů,  jejichž společnou výzvou je objevovat, dosahovat cílů a splynout s nespoutanými vertikálními živly, se o to pokouší. Cesta k nim představuje často výpravy do neznáma, kde ani ta nejdůslednější příprava negarantuje vytoužený cíl. Jedinou jejich jistotou je síla přátelství, maximální důvěra a pocit sounáležitosti. Bude to však stačit na přechod nejvyšších vodopádů světa?

Kripl trip
Dva čeští hendikepovaní bikeři si plní svůj sen. Vydávají se do Britské Kolumbie v Kanadě, aby tu navštívili největší bikepark na světě. Návštěva jim umožní zajezdit si na vyhlášených trailech a poznat, jak se liší přístup k hendikepovaným sportovcům v České republice a v Kanadě.

Ohodnoť článek

Štítky Expediční kameta 2022, Třeboň, cestování, cestovatelské filmy, film, videokamera, Divadlo J. K. Tyl, vodopád, Lenka Vacvalová, Devín, filmový festival, Slovensko, Kanada, Česko, Marek Holeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Expediční kamera 2022 v Třeboni zve na nejlepší cestovatelské filmy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.