Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prasklé potrubí zaplavilo Nádražní vodou. Vodohospodáři na opravě pracují

Proudy vody se dnes po poledni valily Nádražní a Pekárenskou ulicí v Českých Budějovicích. Důvodem byla mechanická havárie na potrubí, kterou podle vodohospodářů způsobila externí firma. Situaci se podařilo rychle vyřešit a na opravě se nyní pracuje.

K poruše došlo kolem druhé hodiny odpoledne na Nádražní ulici. Po té se začaly valit proudy vody, které stékaly také do Pekárenské. Důvodem havárie bylo podle mluvčí ČEVAKU Jitky Kramářové mechanická porucha na potrubí, kterou způsobila externí firma. „Vodohospodářům se podařilo po ohlášení rychle lokalizovat místo poruchy a pomocí sekčních uzávěrů vodu uzavřít a pitnou vodu dodat odběratelům z jiného směru,“ uvedla. Celá akce podle ní trvala zhruba hodinu.

V části města, která byla poruchou zasažena, se může podle vodohospodářů ve vodě objevit zákal. „Pokud toto zjistíte, kontaktujte naši havarijní linku 800 120 112,“ upřesnil vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal.

Kolem třetí hodiny odpoledne už měla být podle ČEVAKU situace ve všech domácnostech vyřešená, nikdo by tak neměl být bez dodávek vody. Před samotnou opravou vodovodního řadu bude nutné provést odkrývku povrchu. „Poté musím vyříznout poškozenou část potrubí a nahradit novou,“ upřesnil Koupal.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repro Jan Klimeš

Štítky voda, vodohospodáři, vodovodní potrubí, vodní hospodářství, oprava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prasklé potrubí zaplavilo Nádražní vodou. Vodohospodáři na opravě pracují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.