Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Arrows působí v 70 zemích. Jihočeská advokátní kancelář poskytuje právní služby v tuzemsku i zahraničí

PR článek

Jihočeský kraj je region s velkým potenciálem, který nabízí řadu příležitostí i díky plánované dostavbě dálnice D3. To si uvědomuje advokátní kancelář Arrows působící v tuzemsku i zahraničí. V Českých Budějovicích proto otevřela svou pobočku, kde klientům nabídne služby nejen v oblasti obchodního práva.

Arrows vzniklo spojením několika advokátních kanceláří v roce 2018. Od té doby se skupina rozrostla více než trojnásobně a kromě jiného se spojila s německou poradenskou společností ETL. Dnes má v České republice více než desítku kanceláří a kontaktních míst, po celém světě působí ve více než 70 zemích.

„Advokátní kancelář Arrows za dobu svého působení pomohla s kauzami řádově tisícům klientů všech velikostí a v mnoha oblastech práva. Naše klienty jsme zastupovali ve složitých soudních sporech, kdy jsou předmětem sporu stamilionové částky. Hrdí jsme však nejvíce na kauzy, které znamenaly například významný přelom v judikatuře Ústavního soudu. Z tohoto pohledu nepochybně patří mezi významné kauzy případ náhrady státu za protiústavní úpravu regulovaného nájemného, kdy jsme u Ústavního soudu dosáhli průlomového rozhodnutí, které po mnoha letech vedlo k nápravě zjevného pochybení státu,“ popisuje advokát Vojtěch Sucharda, jeden ze zakladatelů Arrows.

Skupina Arrows nabízí pomoc nejen v oblastech práva, ale i daní, dotací, účetnictví či pojištění. Klient může očekávat komplexní nabídku služeb, pro které neexistuje omezení oborové ani geografické. Z České republiky tak může advokátní kancelář řešit například kryptoměny v rámci Velké Británii, protože Arrows disponuje mezinárodní sítí spolupracujících advokátních a dalších poradenských kanceláří. 

Jihočeská pobočka zajistí i právní pomoc v zahraničí

Arrows se zaměřuje i na akvizice dalších advokátních kanceláří. V Českých Budějovicích se skupina rozhodla spojit s Petrem Valentem, který v krajském městě buduje novou pobočku, která sídlí v administrativní budově Piano. Její služby mohou klienti využívat od začátku tohoto roku.

„Arrows si zakládá na dvou rysech. Prvním z nich je komplexní poskytování poradenských služeb pod jednou střechou, a to nejen v oblasti práva, ale i daní, pojištění, dotací a dalších témat, které souvisí s podnikáním a veřejnou správou. Druhým z nich je mezinárodní přesah, tedy zastoupení klienta v mezinárodních sporech a transakcích, popřípadě zprostředkování právní pomoci klientovi v zahraničí. I pobočka v Českých Budějovicích by měla být schopna klientovi výše uvedené nabídnout, ať již prostřednictvím advokátů, daňových poradců či jiných konzultantů se sídlem přímo v Českých Budějovicích či za pomocí specialisty z jiné pobočky či partnerské kanceláře v zahraničí,“ uvádí Valent.

„Základním kamenem však samozřejmě bude přímo budějovický tým, který bude klientovi na blízku, bude výborně znát tamní prostředí a dokáže se o klienta postarat osobně. Pobočku by tak měli tvořit advokáti s různým zaměřením, aby se klientem mohl stát každý, kdo právní pomoc potřebuje, tedy nejen podnikatelé či investoři,“ ubezpečuje zkušený advokát, který sbíral zkušenosti na jihu Čech, ve Spojených státech amerických či Rakousku a Německu.

Zástupci Arrows považují jižní Čechy za region s velkým potenciálem, který se znásobí dokončením dálnice D3. Tradičně navíc kraj těží ze sousedství s Německem a Rakouskem. Právě investice firem z těchto zemí pomohly region rozvíjet, kvůli této blízkosti ale také odcházela řada zaměstnanců do zahraničí.

V kraji má být moderní kancelář, která nabídne komplexní služby

„Obojí se začíná měnit. Čím dál více jihočeských podniků naopak investuje v Rakousku a Německu, rozvíjí se vzájemný obchod, ačkoliv jej brzdí již zmiňovaná dosud nedokončená dálnice, pro mnoho pracovníků přestává být každodenní dojíždění přes hranice zajímavé, neboť platové podmínky se začínají konečně srovnávat. K tomu je třeba přidat historicky vyšší životní úroveň a kvalitu služeb oproti většině regionů Česka, díky které jsou Jižní Čechy dlouhodobě atraktivním místem pro život nadaných a šikovných lidí,“ věří Valent.

Právě proto by podle něj v krajské městě měla být moderní advokátní kancelář, která dokáže nabídnout klientovi komplexní služby ve všech oblastech práva bez ohledu na složitost daného případu či objem finanční transakce.

„Většina regionálních kanceláří nemá kapacity k tomu, aby pracovaly současně na několika velkých kauzách. V Arrows působí přes 60 právníků a k tomu desítky dalších specialistů. Dalším důležitým aspektem je fakt, že díky velikosti kanceláře jsme schopni se více specializovat a klientovi tak nabídnout kvalitní a erudované služby i v těch oblastech práva, se kterými se běžný advokát setká zcela výjimečně nebo k nimž je třeba specifická odborná znalost, kterou může být právě třeba zkušenost s mezinárodním obchodem,“ dodává Valent.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Arrows, advokátní kancelář, jižní čechy, České Budějovice, právo, Jihočeský kraj, dálnice, Česko, Německo, Rakousko, Ústavní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arrows působí v 70 zemích. Jihočeská advokátní kancelář poskytuje právní služby v tuzemsku i zahraničí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.