Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oprava prasklého potrubí na Nádražní pokračuje. Práce částečně omezují dopravu

Druhým dnem pokračují práce na opravě poškozeného vodovodního potrubí v Nádražní ulici v Českých Budějovicích. Kvůli havárii včera některým lidem ve městě netekla voda, situaci se ale podařilo vodohospodářům rychle vyřešit. Jak dlouho opravy potrvají zatím není jasné, dodávky pitné vody jsou ale ve všech domácnostech obnoveny.

Potrubí poškodila externí firma včera po poledni. Kvůli havárii byly některé domácnosti bez dodávek pitné vody. „Vodohospodářům se podařilo po ohlášení rychle lokalizovat místo poruchy a pomocí sekčních uzávěrů vodu uzavřít a pitnou vodu dodat odběratelům z jiného směru,“ uvedla včera mluvčí ČEVAKU Jitka Kramářová.

Titul Pivo ČR získal světlý ležák z pivovaru Starobrno

Nejlepší světlý ležák vaří pivovar Starobrno, nejlepší tmavý ležák Tradiční pivovar v Rakovníku. Jejich sládkové si odvezli ze Slavností piva v Českých Budějovicích titul Pivo České republiky. O nejvyšší metu na výstavišti soutěžilo celkem 50...

Na opravách pracovali vodohospodáři i dnes. „Těžká technika se pohybuje v náročném terénu. Je třeba vytěžit velké množství zeminy, aby se zjistila míra poškození potrubí a pracovníci mohli začít s jeho opravou," popsala mluvčí. Práce částečně omezují provoz na křižovatce dvou zmiňovaných ulic.

Jak dlouho budou práce trvat zatím není jasné. „Nyní čekáme na dokončení zemích prací, následně podle míry poškození potrubí rozhodneme o způsobu jeho opravy,“ řekl Ondřej Koupal, vedoucí provozního střediska České Budějovice.

Ohodnoť článek

Foto repro Jan Klimeš

Štítky potrubí, vodovodní potrubí, oprava, havárie, pitná voda, vodní hospodářství, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava prasklého potrubí na Nádražní pokračuje. Práce částečně omezují dopravu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.