Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Květnaté pásy ve městě ožily. V Budějcích přibudou další keře a stromy

Jak jednoznačně poznáme, že přišlo jaro? Na několika místech ve městě se začnou objevovat krásné květnaté pásy plné narcisů, krokusů nebo modřenců. S výsadbou trvalek začalo město už v předchozích letech a postupně se přidávají další záhony a květináče. Ještě letos je v plánu vysadit padesát nových stromů a téměř 150 keřů.

Na květnaté pásy narcisů a krokusů už jsou lidé v centru města zvyklí. Vidět je můžete například na Senovážném nebo mariánském náměstí, na Sokolském ostrově nebo v parku Háječek. Kromě výsadby trvalek se v posledních letech město zaměřilo i na květináče na mostech nebo v centru Českých Budějovic. 

„I v letošním roce se tyto květináče na zábradlích mostů přes řeky i Mlýnskou stoku objeví a přibudou i další, a to na Železném mostu a na mostu Karla IV., který prošel vloni kompletní rekonstrukcí a výstavbou nového kovaného zábradlí. Na náměstí Přemysla Otakara II. budou na jaře umístěny nové nádoby na letničky a stromy ve speciálních nádobách,“ uvedla Renáta Kollarczyková z tiskového oddělení města.

Kromě květin by se ale měly v centru města objevit také nové stromy a keře. Do konce květa plánuje město podle Kollarczykové vysadit 50 kusů nových stromu a 149 nových keřů. Půjde o nové lípy, vrby, tavolníky a další stromy. 

„Myslím, že jsme v tomto ohledu výrazně pokročili. Máme smělé ambice, aby v Budějovicích platilo, že kam se člověk podívá, tam je kytka. Pohled na rozkvetlé barevné krásy potěší každého. Lidé se u záhonů i květináčů zastavují a fotí, což je parádní vizitka našeho města,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec (HOPB).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky květiny, květnaté pásy, rostliny, zeleň, strom, keř, České Budějovice, květináč, Karel IV. Lucemburský, Přemysl Otakar II., Ivo Moravec, Háječek, Občané pro Budějovice, šafrán, trvalka, Železný most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Květnaté pásy ve městě ožily. V Budějcích přinudou další keře a stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.