Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plazma pomáhá napříč lékařskými obory. Zapojte se i vy

PR článek

Krevní plazma nachází uplatnění v mnoha medicínských oblastech. Je nenahraditelnou součástí řady léků využívaných při léčbě poruchy srážlivosti krve, snížené imunity nebo rakoviny. „Velmi cenná je rovněž při léčbě popálenin nebo při velkých ztrátách krve. Její odběr je bezbolestný podobně jako odběr krve,“ přibližuje Roman Jakoubek, ředitel společnosti Cara Plasma. Za první dva odběry navíc dárci mohou získat finanční odměnu ve výši 1 400 Kč v hotovosti.

Darovat krevní plazmu může kdokoli ve věku 18-65 let. Součástí odběru je vstupní lékařská prohlídka a celý proces zabere jen pár desítek minut. Odběr plazmy navíc představuje menší zátěž pro organismus než klasický odběr krve. „Díky pravidelnému dárcovství každý získá přehled o zdravotním stavu a následně i možnost konzultovat ho s odborníkem na lékařské prohlídce,“ doplňuje Roman Jakoubek. Vedle špičkového vybavení a lidského přístupu čeká na dárce řada benefitů nebo finanční odměna 1 400 korun za první dva odběry.

Podle Romana Jakoubka však v současnosti výrazně ubývá dárců a jednou z možností, jak situaci zlepšit, je zvýšit dostupnost odběrových center. Od roku 2013, kdy společnost Cara Plasma v Praze otevřela první odběrové místo, proto neustále pracují na tom, aby byli dárcům blíž. „Během let jsme rozšířili působení do dalších 8 měst po celé republice a v průběhu letošního jara se otevřou další dvě dárcům v Mladé Boleslavi a Uherském Brodě,“ dodává.

Navštivte odběrové centrum Cara Plasma v Českých Budějovicích a získejte benefity

Krevní plazmu lze v České republice darovat jednou za 14 dnů. Navštivte odběrové centrum Cara Plasma v Českých Budějovicích, kde na vás čeká profesionální vyškolený personál a nejmodernější vybavení. Vedle dobrého pocitu můžete získat také finanční odměnu, která ročně činí až 18 200 Kč. Dárce získá za každý odběr 700 Kč v hotovosti.

Pracoviště v Galerii Mariánská, Pražská třída 1815/1 v Českých Budějovicích je otevřeno od 7.00 do 19.00 ve všední dny a od 7.00 do 14.00 v sobotu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cara plasma, krevní plazma, dárcovství, odběr, dárce, budějovice, jižní čechy, České Budějovice, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plazma pomáhá napříč lékařskými obory. Zapojte se i vy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.