Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Fotbalisté Dynama ČB darovali krevní plazmu

PR článek

V důsledku nejrůznějších omezení v souvislosti s dva roky trvající pandemií Covid-19 došlo k poklesu počtu dárců krevní plazmy. Ta je přitom důležitou složkou pro výrobu celé řady medikamentů, které v mnoha případech zachraňují lidské životy. „Těší nás, že mezi dárce plazmy se řadí také hráči a trenéři SK Dynamo České Budějovice,“ říká Roman Jakoubek, výkonný ředitel společnosti Cara Plasma.

Díky dlouhodobé spolupráci mezi místní pobočkou společnosti Cara Plasma a sportovním klubem Dynamo České Budějovice se mezi dárce krevní plazmy řadí také ligoví fotbalisté z jihu Čech. V třetím březnovém týdnu, stejně jako na podzim loňského roku, darovalo krevní plazmu 10 hráčů, finanční příspěvek, který každému dárci za odběr náleží, věnovali na konto Nadačního fondu Černobílé srdce.

„Je skvělé, že se nám podařilo společně s Cara Plasmou domluvit další odběr krevní plazmy. Tentokrát se kromě hráčů zapojili i trenéři z akademie, takže jsme měli opravdu velké zastoupení," popisuje marketingový specialista klubu Milan Džuba.

Krevní plazma nachází uplatnění v mnoha medicínských oblastech. Je nenahraditelnou součástí řady léků využívaných při léčbě poruchy srážlivosti krve, snížené imunity nebo rakoviny. „Velmi cenná je rovněž při léčbě popálenin nebo při velkých ztrátách krve. Její odběr je bezbolestný podobně jako odběr krve,“ přibližuje Roman Jakoubek, ředitel společnosti Cara Plasma.

Darovat krevní plazmu může kdokoli ve věku 18-65 let. Součástí odběru je vstupní lékařská prohlídka a celý proces zabere jen pár desítek minut. Odběr plazmy navíc představuje menší zátěž pro organismus než klasický odběr krve. „Díky pravidelnému dárcovství každý získá přehled o zdravotním stavu a následně i možnost konzultovat ho s odborníkem na lékařské prohlídce,“ doplňuje Roman Jakoubek.

Přidejte se i vy!

Krevní plazmu lze v České republice darovat jednou za 14 dnů. Navštivte odběrové centrum Cara Plasma v Českých Budějovicích, kde na vás čeká profesionální vyškolený personál a nejmodernější vybavení. Vedle dobrého pocitu můžete získat také finanční odměnu, která ročně činí až 18 200 korun. Dárce získá za každý odběr 700 korun v hotovosti.

Pracoviště v Galerii Mariánská, Pražská třída 1815/1 v Českých Budějovicích je otevřeno od 7.00 do 19.00 ve všední dny a od 7.00 do 14.00 v sobotu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Cara Plasma, plasma, odběr, Dynamo, krevní plazma, SK Dynamo České Budějovice, Česko, České Budějovice, Džuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama ČB darovali krevní plazmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.