Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EKOSTEEL začínali demolicemi, nyní realizují stavební projekty v kraji

PR článek

Zpočátku se specializovali na demolice a likvidace technologických celků a linek. Brzy své portfolio služeb rozšířili i o montážní a stavební práce. Jejich realizace slouží studentům Gymnázia Jírovcova, dětem v Dětském domově Horní Planá nebo vodákům, kteří využívají historickou lávku Rachle v Českém Krumlově.

Od demolic po kompletní realizaci staveb

Když v roce 2011 společnost EKOSTEEL vznikla, věnovala se především likvidaci ocelových konstrukcí. Za své působení se firma setkala s mnoha zajímavými zakázkami. „Likvidovali jsme uranovou linku ve Stráži pod Ralskem nebo šedesátimetrovou ocelovou loď na Vltavě,“ prozrazuje jednatel společnosti, David Mazák.

Následně do svého portfolia společnost zařadila kovovýrobu a demolice zděných objektů a pokračovala až ke kompletní realizaci stavebních projektů. A své místo má i v teplárenském průmyslu, kde spolupracuje s více teplárenskými závody především na ekologizaci, tedy obnově horkovodů a spalovacích médií. Na své konto modernizovaných tepláren si již připsala teplárnu v Loučovicích, Strakonicích nebo například v Plané nad Lužnicí. Mezi dlouholeté zákazníky se řadí i Pražské teplárny a skupina Veolia.

Společnost EKOSTEEL, s.r.o. provádí:

Demoliční a stavební práce
Výrobu a montáž ocelových konstrukcí
Obnovu a rekonstrukci tepláren
Ekologizaci a likvidaci vyřazených plynových, uhelných kotlů

Podstata ekologizace teplárenských technologií spočívá v obměně vedení a kotlů. Tím se docílí lepšího spalování, snížení emise škodlivin do ovzduší a samozřejmě se zvýší výkon teplárny,“ vysvětluje princip ekologizace David Mazák.

Lávka pro vodáky a šatny gymnázia

Z tak trochu jiného soudku byla obnova památkově chráněné lávky Rechle v Novém Spolí v Českém Krumlově, na které se společnost EKOSTEEL také podílela. „Lávce Rechle v Novém Spolí jsme se postarali o nový kabát. Bylo potřeba kompletně oškrabat starý nátěr a nanést novou barvu. V Českém Krumlově jsme dále realizovali osazení retenční nádrže na dešťovou vodu v objektu psího útulku,“ popisuje provedené práce v Krumlově jednatel.

Neméně důležitým projektem v Českých Budějovicích byla obnova šaten Gymnázia Jírovcova, kde se jednalo o rozsáhlou rekonstrukci sklepa, ve kterém se šatny nacházejí. „V rámci rekonstrukce jsme museli vybourat některé zdi, provedli jsme odvlhčení a sanaci omítek. Celé to trvalo zhruba půl roku, ale výsledek stojí za to.“ dodává David Mazák.

A obdobné práce provedla společnost EKOSTEEL i v Dětském domově v Horní Plané, kde si David Mazák pochvaluje především jednání s ředitelem instituce Mgr. Janem Urbanem. „To jsme dělali moc rádi, pan Urban se dětem a dětskému domovu opravdu hodně věnuje, na realizovaných pracích mu velice záleželo. Těší nás, že všechny práce šly podle plánu a bez komplikací.“

Po zkušenosti s dětským domovem se společnost EKOSTEEL rozhodla pomoci nejen odvedenou prací, ale i finančně podpořit vybranou organizaci. „Od loňského roku spolupracujeme s ostravským nadačním fondem Rafael dětem, který pomáhá získávat, mimo jiné, přístroje na rehabilitaci pro postižené a opuštěné děti. To nám dává smysl,“ uzavírá David Mazák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ekosteel, demolice, stavební projekty, ekologizace tepláren, projekt, Český Krumlov, dětský domov, Horní Planá, Jan Urban, Vltava, Stráž pod Ralskem, Veolia Environnement, Nové Spolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EKOSTEEL začínali demolicemi, nyní realizují stavební projekty v kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.