Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Střední škole a Vyšší odborné škole cestovního ruchu České Budějovice proběhl Projekt Re.Focus Austria

PR článek

Realizace projektu Re.Focus Austria na Střední škole a Vyšší odborné škola cestovního ruchu v Českých Budějovicích umožnila opět nastartovat spolupráci s partnerskou školou Tourismusschulen Bad Leonfelden. Cílem bylo prezentovat to, co školy spojuje: regionální gastronomie, cestovní ruch a společný trh práce.

Školu oslovilo Rakouské velvyslanectví v Praze, zda by se nechtěla se svou partnerskou školou Tourismusschulen Bad Leonfelden, se kterou spolupracuje již od roku 1990, aktivně podílet na realizaci jednoho projektového dne v rámci celosvětové iniciativy Re.Focus rakouského ministerstva zahraničních věcí.

Náměstek hejtmana Jihočeského kraje Pavel Klíma společně s hornorakouským zemským radou pro sociální věci a mládež Wolfgangem Hattmannsdorferem tento projektový den zahájili v pondělí 4. dubna 2022 v Českých Budějovicích.

Protože spolupráce mezi partnerskými školami trvá téměř 33 let, byla ochota obou škol už od začátku jasná. Obě školy ocenily, že po tak dlouhé covidové době mohou zase mezi sebou spolupracovat. Jak řekl náměstek hejtmana Pavel Klíma, host projektového dne: „Jsme všichni členy jednoho evropského regionu a spolupráce mezi sousedy je něco, co nás obohacuje“.

Ve třech workshopech na témata “region kulinářství“, „region zaměstnání“ a „region cestovního ruchu“ žáci a studenti obou škol zpracovali své poznatky, zážitky i očekávání a společně je prezentovali. Výstupy z jednotlivých workshopů byly velmi zajímavé. Region kulinářství prezentovaly školy společně připravenými menu založených na regionálních potravinách. V regionu zaměstnání prezentovali žáci obou škol své praxe v německém a českém prostředí a v regionu cestovního ruchu se účastníci projektu dozvěděli užitečné informace o rozhlednách, které jsou umístěny po obou stranách česko-rakouských hranic a můžeme z nich nahlédnout k sousedům. Žáci doplnili své prezentace i malou cestovní příručkou, která pomáhá návštěvníkům rozhleden s informacemi i jednoduchými slovními obraty týkajícími se gastronomie.

Sladění žáků, pedagogů a přípravných týmů dopadlo na výbornou a návštěvníci workshopů i doprovodného programu se dozvěděli mnoho nového z oblasti gastronomie, zdravé výživy, cestování a pracovních příležitostí v příhraničních regionech Jižních Čech a Horního Rakouska.

„Jako sousedé jsme si velmi blízcí a takto realizovaná setkání nám pomáhají překonat dnešní složitou dobu a navázat nová přátelství a zabývat se aktivitami, které nás spojují,“ připomněla Zdeňka Erhartová, ředitelka školy. „Doufejme, že takovýchto setkání začne znovu přibývat a že naši žáci budou mít nové příležitosti potkávat se a  ukázat, že je gastronomie a cestovní ruch baví,“ uzavřela.

Ohodnoť článek

Štítky Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu v Českých Budějovicích, Re. Focus Austria, spolupráce, cestovní ruch, projekt, České Budějovice, gastronomie, Pavel Klíma, Jihočeský kraj, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Praha, Horní Ra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Střední škole a Vyšší odborné škole cestovního ruchu České Budějovice proběhl Projekt Re.Focus Austria  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.