Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Se systémem HELUZ ušetříte dvakrát, při stavbě i vytápění domu

PR článek

Mnozí aktuálně přemýšlejí, jestli by kvůli vysokým cenám stavebního materiálu nebylo lepší odložit stavbu domu na později. Nejen k této palčivé otázce ohledně stavby domu se vyjadřuje Stanislav Hložek, regionální manažer společnosti HELUZ, výrobce kompletního cihelného systému.

Do nákladů na stavbu domu se promítají nejen ceny za stavební materiál, ale i za práci. U stavebních materiálů, i s ohledem na aktuální vývoj cen energií, pokles český výrobce cihel nepředpokládá a úbytek pracovních sil je už dlouhodobým problémem.

"Nemovitosti jsou nadále oprávněně považovány za rozumnou investici, a to zejména domy z trvanlivých zdicích bloků, jako jsou právě cihly. Takové domy neztrácejí svou hodnotu a jsou schopné odolávat nejen inflačním vlivům, ale oproti alternativním materiálům i zubu času, mají léty prověřenou životnost. I proto se dodací doby stavebních materiálů, jako jsou cihly, spíše prodlužují. Doporučil bych tedy objednávat včas a neodkládat jejich nákup na poslední chvíli," říká Stanislav Hložek

V obecné rovině cenu stavebního materiálu není možno příliš ovlivnit, ale výběrem konkrétní cihly může majitel stavby zásadně ušetřit, a to hned dvěma způsoby.

Jednovrstvé zdivo nepotřebuje dodatečné zateplení

Náklady stavby může majitel stavby ovlivnit rychlostí a náročností výstavby, čímž ušetří náklady za práci. S vhodnou volbou stavebního materiálu zvládne dokonce realizaci stavby třeba svépomocí, jak potvrzuje Stanislav Hložek.

"Zákazník může snížit náklady například volbou cihel pro jednovrstvé zdění, jako jsou HELUZ FAMILY a HELUZ FAMILY 2in1. Tyto cihelné bloky nemusí dodatečně zateplovat, aby mohl bydlet v pasivním domě. Jejich výběrem tedy odpadá jeden stavební krok a zároveň šetří i za dodatečnou izolaci domu. A mimochodem, zákazník vytváří pro svou rodinu i zdravější vnitřní prostředí s dýchajícím zdivem oproti dodatečně zatepleným domům. Dalším chytrým materiálem, kterým stavbu zákazník urychlí, je tekutá malta HELUZ SIDI, kterou se zdí, jako když se maluje válečkem. Tedy žádná míchačka pro rozdělání sypké směsi s vodou, ale rychlé, nenáročné zdění. Zmíněné materiály jsou navíc součástí kompletního cihelného systému HELUZ, který nabízí i doplňkové cihly, z nichž zase lze vytvořit rohy nebo ostění bez potřeby dořezávání cihel. Systém HELUZ bych si proto dovolil přirovnat ke skládačce - legu pro dospělé, kdy cihly do sebe perfektně zapadají a hrubá stavba roste před očima."

Správným výběrem k pasivnímu domu

Neméně důležitým rozhodovacím aspektem při stavbě domu, kdy může zákazník dlouhodobě ušetřit výběrem správného materiálu, je plánování enegetické náročnosti. 

"Pokud si vyberete cihly, které svými tepelněizolačními parametry splňují parametry pro stavbu nízkoenergetického až pasivního domu, významně ovlivníte následnou energetickou spotřebu domu během jeho provozu a tedy výrazně snížíte budoucí náklady na vytápění," dodává na závěr regionální manažer. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Heluz cihlové systémy, šetření nákladů stavby, nízkoenergetické domy, dům, cihla, Heluz, stavební materiál, Stanislav Hložek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se systémem HELUZ ušetříte dvakrát, při stavbě i vytápění domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.