Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Českobudějovická obchodní akademie vyhrála prestižní soutěž s projektem venkovní učebny

Desátý ročník prestižní soutěže Navrhni projekt již zná svého vítěze. Stal se jím projekt Komunitní zahrady s venkovní učebnou. Jeho autoři, studenti českobudějovické Obchodní akademie, Husova 1, zvítězili v celostátním finále v konkurenci 8 nejlepších projektů z celé republiky, které proběhlo ve čtvrtek 21. 4. 2022 na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR. Finalistům přišel popřát štěstí i ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

V soutěži předvedli to nejlepší – perfektní projekt, video i model školní zahrady s venkovní učebnou

V celostátní porotě soutěže zasedli zástupci ministerstva. Jako nejlepší z celé republiky vybrali hodnotitelé projekt studentů Obchodní akademie České Budějovice, Jana Hrdličky, Jaroslavy Kaiferové, Hanky Tušlové a Lenky Troškové. Ve vítězném projektu navrhli vlastní škole revitalizaci zahrady, kam umístili venkovní učebnu pro výuku přírodních věd a cizích jazyků. Studenti předvedli odborné porotě to nejlepší a nic neponechali náhodě. Prezentaci ilustrovali vlastnoručně navrhnutými vizualizacemi, modelem učebny, ale i videem ze školní zahrady.

Štěstí v soutěži studentům popřál osobně ministr pro místní rozvoj

Složitost přípravy takového projektu nastínil ministr pro místní rozvoj a místopředseda vlády pro digitalizaci. „Čerpání evropských fondů není po administrativní stránce jednoduché, ale těm, kdo si je osvojí, se otevřou bezprecedentní možnosti financování pro jejich projekty,“ uvedl Ivan Bartoš, který přišel studenty pozdravit a popřát jim hodně štěstí. A štěstí studentem z českobudějovické obchodní akademie přálo.

Co bude dál?

Porota složená z odborníků z ministerstva ocenila především reálnost a perfektní propracovanost celého projektu. „Projekt jsme několikrát konzultovali s paní ředitelkou Ing. Lenkou Kubátovou, aby byl opravdu reálný, a to se nám povedlo. Díky tomu se snad jednou stane náš sen o venkovní učebně skutečností,“ říká skromně jedna z autorů projektu Jaroslava Kaiferová. S těmito slovy souhlasí i Lenka Kubátová: „Věřím, že projekt dokážeme zrealizovat. Nemusí to být zítra, nemusí to být ani příští rok. Možná autoři projektu budou přestřihávat pásku před venkovní učebnou jako absolventi vysoké školy. Nevadí, důležité bude splnění našeho snu,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Obchodní akademie, soutěž, venkovní učebna, studenti, projekt, učebna, Ivan Bartoš, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická obchodní akademie vyhrála prestižní soutěž s projektem venkovní učebny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.