Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Radnice rozdává štědré ceny za květiny

PR článek

Podobně jako město České Budějovice provádí průběžnou péči o plochy veřejné zeleně, vysazuje nové stromy a keře zkrášlující veřejný prostor, tak i mnozí občané zdobí květinami své balkony, okna nebo zahrádky. Zakládají si na tom, že v nejbližším okolí svého bydliště chtějí mít hezké prostředí, kde si jim líbí a dobře žije.

Radnice snahy občanů o zkrášlování prostředí už mnoho let podporuje a každoročně vyhlašuje soutěž s názvem Rozkvetlé město. Do té se může přihlásit každý, kdo se chystá barevnými květinami a zelení zvelebit své okolí. Letos mají zájemci takovou možnost od 16. května do 14. srpna.

Vedle záliby v okrasných záhonech, květináčích na zábradlích či balkonech, mohou být motivací i zajímavé finanční částky, které město vyčlenilo pro vítěze soutěže, a to od dvou do deseti tisíc korun. Jedinou podmínkou je, aby květinová výzdoba byla na adrese nacházející se na jeho území. Přihlásit se tak mohou pěstitelé pečující o květiny na soukromém i na městském pozemku. Je to jednoduché, stačí poslat email s přihláškou a soutěžní fotografií s vlastní kvetoucí květinovou výsadbou na adresu rozkvetlemesto@c-budejovice.cz.

Další možností zapojení do soutěže je odevzdání vyplněné přihlášky s fotografií květinové výzdoby na podatelně magistrátu v přízemí historické budovy na náměstí Přemysla Otakara II. Předtištěná přihláška je k dispozici na městském informačním centru, lze ji také stáhnout a vytisknout z webových stránek města.

Z doručených fotografií budou vybrány nejzdařilejší rozkvetlé výzdoby a stanoveno pořadí vítězů. Soutěží se v kategoriích rozkvetlé okno a volná kategorie. Ta zahrnuje předzahrádky domů, záhony a ostatní kreativní květinovou výsadbu.

Je důležité, aby do soutěže přihlášená výzdoba byla viditelná z veřejně přístupného místa. Pokud by na soutěžní fotografii bylo zachyceno více květinových výsadeb, je nutno vhodně označit tu, která má být hodnocena.

„A pokud se rozhodnete letos soutěžit, přejeme vám hodně štěstí a děkujeme, že vylepšujete naše pěkné Budějovice,“ dodává vedení města k soutěži.

Ohodnoť článek

Štítky České Budějovice, radnice, rozkvetlé město, ocenění, květiny, soutěž, Přemysl Otakar II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice rozdává štědré ceny za květiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.