Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Berounská 10. Znovuobnovený běžecký závod láká na úchvatnou lesní trasu

PR článek

Do berounských kopců se po několika letech vrací běžecký závod Berounská 10. Organizátoři tak navazují na zaniklou dlouholetou tradici původně běžkařské sportovní události, která každoročně přilákala desítky nadšenců. Trasa povede nádherným prostředím lesů u města Beroun s finálním výběhem na místní rozhlednu Děd. Závod se poběží 28. května a účastníci si mohou vybírat ze tří kategorií tratí, které jsou uzpůsobeny jejich kondici.

Berounská 10 bývala historicky spojena se závodem v běhu na lyžích. Vůbec první závod se zde konal už v roce 1980. Sněhu však v posledních letech výrazně ubylo a tradice běžkařského závodu upadla. Berounská 10 se pak čas od času konala jako závod na kolech a v některých letech se našlo pár nadšenců, kteří trasu běhávali. Poslední zdokumentovaný závod se běžel v roce 2017.

„Rádi bychom navázali na tuto zajímavou myšlenku a obnovili tradici, na kterou by se nemělo zapomenout,“ říká organizátor Roman Stolejda. „Závod se poběží v úžasném prostředí lesů kolem Berouna, který leží jen necelých 20 km od Prahy. Našim cílem je vrátit závodu jeho slávu a věhlas a zároveň přilákat na trať nejen zaryté běžce, ale i ty, kteří běhají jen tak pro radost a chtějí si užít přátelskou a pohodovou atmosféru závodu. Největší odměnou pak bude, když se závodníci vrátí i příští rok a podaří se nám společně obnovit tuto krásnou běžeckou tradici. Přál bych si, aby se k nám lidé vraceli nejen kvůli unikátní trati v přírodě, ale také pro jedinečnou atmosféru a radost z běhu. Závod pořádáme s myšlenkou spojit běžce, ale i úplné začátečníky a rodiny s malými dětmi,“ dodává s nadšením Roman Stolejda.

Svou příležitost dostanou všichni, kteří budou chtít závod podpořit. Vybírat lze ze tří tras. Tradiční desetikilometrová trať vede po viditelně značených lesních cestách až k úpatí rozhledny Děd, která se tyčí na stejnojmenném kopci v těsné blízkosti Berouna ve výšce 492 m. n. m. Trasa má převýšení 250 m ale uběhnou ji i ti méně zdatní závodníci, kteří ocení její zajímavý terén a měkký povrch.

Zúčastnit se Berounské 10 mohou opravdu všichni. Ti, kteří si na výběh s převýšením netroufají, mohou zvolit trasu dlouhou 4 kilometry. A na své si přijdou i ti nejmenší, pro které je připravena 500 metrová trať. Tu hravě zvládnou nejen prťata, ale i maminky či tatínkové s kočárky v libovolném běžeckém stylu.

Závod poskytne všem účastníkům také potřebné zázemí a doprovodný program. Během závodu a po doběhu budou k dispozici občerstvovací stanice pro doplnění energie a v cíli bude pro každého připravena odměna za zdolání závodu.

Startovní listina se velmi rychle plní, proto neodkládejte možnost registrovat se na www.berounska10.cz, kde také naleznete všechny důležité informace včetně termínu závodu, tras nebo časového harmonogramu.

Proč? Protože běh je láska.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky tradice, Beroun, běžecký závod, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Berounská 10. Znovuobnovený běžecký závod láká na úchvatnou lesní trasu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.