Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Miliardář Milan Kratina hodlá vstoupit do českého fotbalu. Chci vrátit důvěru ve sport, říká

Miliardář Milan Kratina hodlá změnit poměry v českém fotbale. Svou kandidaturu na místopředsedu FAČR oznámil v pátek. Podle svých slov chce vrátit důvěru ve sport a dokončit očistu rozhodcovského prostředí.

A kdo je Milan Kratina? Šestatřicetiletý absolvent kolínského gymnázia a práv Masarykovy univerzity v Brně založil v roce 2011 skupinu Accolade zaměřující se na investice, přípravu a pronájem prostor pro společnosti z oblasti e-commerce, zpracovatelského průmyslu a logistiky. Dnes patří skupina s českými kořeny mezi největší hráče na trhu moderní infrastruktury v Evropě. Kratina s hodnotou majetku ve výši 7,1 miliardy korun patří mezi stovku nejbohatších Čechů podle žebříčku časopisu Forbes.

„Mojí ambicí je vrátit lidem důvěru ve sport. Dokončit očistu rozhodcovského prostředí a vrátit do jejich rozhodování férovost a samotným rozhodčím dát znovu důvěru. V nejmladších generacích nastartovat nadšení, které mě drží dodnes. Právě mládežnický fotbal a větší rozvoj sportování a aktivního pohybu dětí je mojí absolutní prioritou,“ shrnul Kratina.

Ve fotbalovém prostředí by rád zužitkoval své zkušenosti z podnikání. „Pevně věřím, že díky zkušenostem a energii z byznysového prostředí se mi podaří navrátit důvěru lidí ve fotbal, vnést do rozhodování FAČR větší dynamiku, manažerský styl a větší transparentnost,“ dodal.

Nejdůležitějším z kroků je podle něho dát rozhodující hlas a maximální podporu týmům, okresům a krajům, které se věnují mládeži. „Právě oni by měli náš milovaný sport formovat. Tvořit jeho lepší budoucnost. Fotbal je hra pro všechny. Jako nejmasovější sport podporuje zdraví, týmovou práci, radost, ale i umění vypořádat se stresem a prohrami. Pokud se podaří nastavit férová pravidla pro všechny a být maximálně otevřený, můžeme opět začít oslovovat úspěšné firmy i veřejný sektor. Ještě tam ale nejsme! Fotbal pořád přešlapuje na místě, strukturální změny nepřicházejí a veřejnost tak nezískává větší důvěru,“ doplnil podnikatel.

Výkonný výbor FAČR sice získal současnou podobu před rokem, přesto už za necelý měsíc může doznat změn. Jasněji by mělo být po valné hromadě, která je naplánována na 17. června. „V českém fotbalu se podařilo za poslední rok mnohé změnit, samozřejmě i díky projektu F-evoluce. Domnívám se však, že na mnoho kroků a úkolů fotbal ještě čeká,“ uzavřel Kratina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Accolade

Štítky fotbal, FAČR, Milan Kratina, Accolade, důvěra, sport, Fotbalová asociace České republiky, Masarykova univerzita, Evropa, Forbes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miliardář Milan Kratina hodlá vstoupit do českého fotbalu. Chci vrátit důvěru ve sport, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.