Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novým ředitelem strakonické teplárny se stal generál Pavel Bulant

Novým generálním ředitelem strakonické teplárny se stal generál Pavel Bulant. Zvolilo ho představenstvo, mandát je podle obchodní ředitelky firmy Terezie Houdkové pětiletý. Bulant zvítězil ve výběrovém řízení, jež vypsala teplárna. Chce dokončit přechod kotlů na co největší spalování biomasy. Zaujalo ho, že rozvojové projekty ve firmě nejsou jednoduché. Bulantův předchůdce Pavel Hřídel skončil jako ředitel a předseda představenstva 11. května, ve funkci byl od ledna 2019.

Bulant chce navázat na modernizaci firmy, s níž začal Hřídel. „A v maximální možné míře se poprat, v pozitivním slova smyslu, se vzrůstajícími cenami surovin. Dlouhodobý cíl je, abychom byli schopni dostát současným trendům. Na sto procent, při použití biomasy, využít technologických možností kotlů. Chci, abychom si udrželi všechny naše klienty, mojí snahou bude i pokusit se přesvědčit některé klienty, kteří od nás v nedávné době odešli, aby se k nám vrátili," řekl dvaapadesátiletý Pavel Bulant.

Narodil se 10. května 1970 v Jihlavě. Od roku 1992 prošel řadou velitelských funkcí u pozemního vojska i mnoha zahraničními misemi. Působil ve Vojenském zpravodajství, na ministerstvu obrany; opakovaně byl ředitelem kabinetu ministra. V letech 2011 až 2013 pracoval jako ředitel Národního úřadu pro vyzbrojování. Má hodnost brigádní generál.

Po 25 letech ve vojenství pak pracoval v různých podnicích. Jako výrobní a obchodní ředitel českého výrobce výbušnin Explosia, dva roky jako člen představenstva šamotek pro výrobu hutní keramiky miliardáře Rudolfa Ovčařího, naposledy jako šéf představenstva firmy 4M Systems, která vyrábí příslušenství pro produkty České zbrojovky.

„A všude jsem působil s nějakým dílčím úkolem. V Explosii to bylo vybudování obchodního úseku, v šamotkách optimalizace personálu s ohledem na vývoj výroby surového železa ve světě, ve 4M zvrácení negativního výsledku hospodaření a návratu firmy do černých čísel. Tady (v teplárně) mě nejvíc zaujalo, že jsou to opět projekty, které nejsou jednoduché. A po 19 letech se vracím zpátky do jižních Čech," řekl Bulant.

Po vysoké vojenské škole nastoupil k posádce v Jistebnici na Táborsku, několik let působil v Bechyni, poblíž má trvalé bydliště. Před rokem si pořídil ve Štěkni na Strakonicku nemovitou kulturní památku, řekl.

Strakonice koupí od firmy Energo teplovod, vyřeší tak spor o teplo

Strakonice koupí teplovod na sídlišti Šumavská. Město tak chce vyřešit vleklý spor o dodávky tepla, který vedla firma Energo, vlastník teplovodu, se strakonickou teplárnou. Teplovod a další zařízení i s pozemky koupí radnice zhruba za 15 milionů...

Podle deníku Právo se dříve dostal do problémů se zákonem, a to kvůli odpalování vojenských osvětlovacích rachejtlí na Silvestra na přelomu let 2001 a 2002. Byl stíhán za nedovolené ozbrojování, které ale Okresní soud v Táboře později podmínečně zastavil. V únoru 2011 podal Bulant trestní oznámení kvůli úniku utajeného dokumentu, který v České televizi ukázal redaktor Karel Rožánek. Vyšetřování později vedlo ke kontroverznímu zákroku vojenské policie ve veřejnoprávní televizi.

Většinovým akcionářem teplárny je město, drží zde 77,3 procenta akcií. Teplárna loni několikrát přerušila dodávky firmě Energo, která zásobuje i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Jeho obyvatelé tak byli opakovaně bez tepla a teplé vody. Teplárna a Energo vedou spor o platby za odběry, věc řeší soudy. Strakoničtí zastupitelé v květnu schválili, že město koupí za 15 milionů Kč teplovod od firmy Energo na sídlišti Šumavská, a vyřeší tak spor.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Teplárna Strakonice / facebook.com

Štítky ČR, teplo, správa, personální, Strakonice, Petr Pavel, Explosia, Karel Rožánek, Česká televize, Česká zbrojovka Uherský Brod, Vojenské zpravodajství, Ministerstvo obrany České republiky, Okresní soud v Táboře, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem strakonické teplárny se stal generál Pavel Bulant  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.