Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krevní plasma zachraňuje životy, přesto dárců u nás ubývá

PR článek

Krevní plasma je nenahraditelnou součástí řady léků využívaných například při léčbě poruch srážlivosti krve, snížené imunity nebo rakoviny. Uplatňuje se rovněž při léčbě popálenin či při velkých ztrátách krve. „Její odběr je bezbolestný podobně jako odběr krve, navíc představuje menší zátěž pro organismus,“ přibližuje Roman Jakoubek, jednatel společnosti Cara Plasma. Za první dva odběry navíc dárci mohou získat finanční odměnu ve výši 1 400 Kč v hotovosti a pro prvodárce nyní odběrové centrum v Českých Budějovicích připravilo speciální bonus v podobě poukázky v hodnotě 200 Kč na nákup v prodejnách Kaufland.

Darovat krevní plasmu může kdokoli ve věku 18-65 let, v případě prvodárců do 60 let. Součástí každého odběru je vstupní lékařská prohlídka a celý proces zabere jen pár desítek minut. Pravidelní dárci tak získají přehled o svém zdravotním stavu, navíc na ně vedle špičkového vybavení a lidského přístupu profesionálně proškoleného týmu čeká řada benefitů nebo finanční odměna až 18 200 Kč za rok. „Pro prvních 100 prvodárců, kteří absolvují dva úspěšné odběry, jsme nyní na pobočce v Českých Budějovicích připravili bonus ve formě poukazu na nákup v prodejnách Kaufland v hodnotě 200 korun. Stačí na recepci říct heslo PLASMAPOMAHA,“ doplňuje Roman Jakoubek.

Odběr je bezbolestný a plazmu lze darovat každých 14 dní.

Společnost Cara Plasma se snaží neustále zvyšovat dostupnost odběrových center, která dárcům poskytují špičkovou péči. „Reagujeme tak na úbytek dárců v posledních letech a věříme, že je to cesta, jak situaci zlepšit. Od roku 2013, kdy jsme v Praze otevřeli první odběrové místo, proto nepřetržitě pracujeme na tom, abychom byli dárcům blíž,“ vysvětluje Roman Jakoubek. Během let společnost rozšířila působení do dalších 8 měst po celé republice a v nejbližší době otevře nová odběrová centra v Mladé Boleslavi a Pelhřimově.

Krevní plasmu lze v České republice darovat jednou za 14 dnů. Navštivte odběrové centrum Cara Plasma v Českých Budějovicích, kde na vás čeká profesionální vyškolený personál a nejmodernější vybavení. Vedle dobrého pocitu můžete získat řadu zajímavých odměn a benefitů. 

Pracoviště v Galerii Mariánská, Pražská třída 1815/1 v Českých Budějovicích je otevřeno od 7:00 do 19:00 ve všední dny a od 7:00 do 14:00 v sobotu.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky plasma, dárci, Cara Plasma, České Budějovice, krevní plazma, Kaufland, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krevní plasma zachraňuje životy, přesto dárců u nás ubývá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.